Buna ziua, mi-a fost suspendat/retinut permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile cu drept de circulatie cu dovada de 15 zile.
In procesul verbal a fost trecut ca find infractiune conform Art. 120 Lit. H si I din OUG195/2002 R.
Desi depasirea sa facut pe linea discontinua si reintrand pe banda pe linea continua.
Bun, sa zicem ca are dreptate. nu asta ar fi problema, am incalcat acea linea continua, si am fost sanctionat.
Conform calculele mele permisul ar trebui sa il pot revendica in 45 zile calendaristice incepand de a 2a zi de la data comiterii faptului.
Ce doresc sa intreb este daca pot anula dovada de circulatie pentru urmatoarele 15 zile si sa fie redusa la 1~2 zile, ca sa imi pot obtine mai repede permisul de conducere.
Inca o problema, cu o zi inainte sa expire pedeapsa trebuie sa plec din tara si am nevoie de permisul de conducere, cum pot face sa il obtin cu mentiunea ca trebuie sa plec din tara, pot face dovada rezervarii si cererea de concediu.
Dupa parerea mea si din experienta mea de sofer este :
Nu ai cum sa anulezi dovada de 15 zile . Daca ti-l au suspendat 30 zile , cele 30 zile intra in calcul dupa ce iti expira dovada . In cazul tau , poti apela la un prieten/prietena . :) , succes !
faceti o cerere la comandant prin care solicitati retinerea permisului de conducere si inceperea periaoadei de suspendare incepand cu data depunerii dovezii cu drept de circulatie. cererea o motivati cu documentele de calatorie (in copie).
alta cale este depunerea unei plangeri impotriva procesului verbal de contraventie iar cu certificatul de grefa pe care il luati de la judecatorie va recuperati permisul.
in plaggere puteti sa solicitati probe din partea politiei. daca nu ati fost filmat/fotografiat este posibil sa aveti castig de cauza.
daca pierdeti veti depune permisul de conducere la politie in termen de 15 de la comunicarea hotararii judecatoresti, dar aceasta se va intampla dupa ce v-ati efectuat concediul pe meleaguri straine.
nici nu trebuie sa va prezentati la proces, solicitati judecarea in lipsa si urmariti derularea procesului pe portalul instantelor de judecata. pana atunci e cale lunga si deja v-ati intors din concediu.
nu conteaza ca ati platit amenda. daca castigati va recuperati banii.
puteti depune cererea ptr obtinerea certificatului de grefa chiar cand depuneti plangerea (trebuie inscris nr dosarului) sau a 2 a zi . se elibereaza in ziua urmatoare sau 2-3 zile.
cu certificatul de grefa mergeti la politie si va recuperati permisul pana la solutionarea dosarului.
cerere- se obtine de la xerox-ul judecatoriei 0,5 lei
timbru judiciar 0.15 lei de la posta
taxa judiciara se plateste la serviciul local de taxe sau intr-un cont la orice CE
Bun, idea este ca trebuie sa am un motiv ferm sa ma adresez instantei.
Am uitat sa precizez ca am avut mentiuni de facut, de nerv, de naiv am mentionat:
Mentiuni: Am depasit pe linea discontinua si am revenit pe linea continua.
Permis suspendat
yonut78
buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)