Sunt insarcinata in 10 saptamani si "iubitul" meu sef doreste sa vanda firma unde eu lucrez de 6 ani pe postul de administrator si director general. Azi mi-a transmis ca a gasit un cumparator dar acesta a pus conditii, si anume DORESTE SA CUMPERE FIRMA FARA MINE SI FARA FATA DE LA RECEPTIE. Seful meu imi spune sa fac o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor si o sa aibe el grija sa ma angajeze tot cu aceiasi data pe alta firma ca sa nu pierd indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani. Sincer, eu nu am incredere in el, mai ales ca se poarta ffff urat de cand a aflat ca sunt insarcinata. As dori sa va intreb care sunt variantele de rezolvare si ce pot face in aceasta situatie. Va multumesc si astept un raspuns URGENT.
Cred ca in aceasta perioada este importanta si linistea dvs. si a viitorului bebelus.:)
Va trebui sa aveti foarte mare grija cu "predarea gestiunii societatii" pentru ca dvs. puteti fi trasa la raspundere pentru tot ccea ce s-a intamplat in ultimii ani.
Daca este adevarat ceea ce sustine seful dvs., sa va faca intai angajarea la alta societate si apoi puteti sa formulati cererea de desfacere a contractului individual de munca actual, cu acordul partilor.
Va multumesc pentru promptitudine. Nu stiu ce sa fac, nu vreau sa semnez nimic momentan. Vreau sa stiu daca poate sa-mi faca ceva ( sa desfiinteze postul , etc.)inainte sa vanda firma. Daca nu, apare a doua problema, noul cumparator nu ma vrea in firma.Vrea sa-si aduca omul lui. Poate sa accepte acum si dupa ce ma vad angajata la el sa-mi puna bete in roate. Un sfat, va rog. Ce pot face? Multumesc !
1. Sfatul dat de colega mea este foarte bun: sa va faca contract individual de munca pe alta firma si apoi il incetati pe cel existent.
2. Sa va dea apoi si dvs. un exemplar inregistrat la ITM si dupa aceea semnati cererea de incetare a contractului individual de munca.