avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de drepturi de autor -calcul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de drepturi de autor -calcul pentru stabilirea indemnizatiei ?

Buna seara! Am o angajata gravida in luna a 4a care mi-a adresat o intrebare careia nu i-am gasit raspuns pana acum: un contract de drepturi de autor incheiat cu 5-6 luni inainte de nastere poate fi luat ca venit suplimentar ( supus impozitarii) la baza calcularii indemnizatiei pentru ingrijirea copilului? Ea vrea ca pe langa salariul pe care il realizeaza acum, sa aiba venituri suplimentare care sa o ajute ulterior....Daca acest tip de contract este considerat venit profesional,ce se intampla cu CAS-ul? cine si cum se plateste?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 11 Mai 2010
Veniturile realizate in baza unui contract de drepturi de autor se ia in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CIC:
Cred ca am inteles: inseamna ca angajata se va prezenta la primarie (cu dovada realizarii acestor venituri suplimentare in ultimele 6 luni de sarcina + dovada platii impozitului) si va beneficia de o baza de calcul marita? dar daca nu a platit CAS-ul in urma acestui secund contract ci doar impozit...nu este afectata? Multumesc.
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat.
Prin urmare, fiind vorba de un venit profesional supus impozitului pe venit acesta se va lua in calcul la stabilirea acestei indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

bursa de merit intra in 85% din veniturile impozabile pt crestere copil? andreea33 andreea33 Daca am primit 6 luni bursa de merit de la facultate, cursuri de zi, dar am si lucrat in acelasi timp si am primit salariu, se iau in considerare ambele ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere si ingrijire copil alinat alinat Buna ziua, Veniturile din chirii (contract de inchiriere ) pot fi luate in calcul indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului ? Mentionez ca pe ... (vezi toată discuția)