Buna seara! Am o angajata gravida in luna a 4a care mi-a adresat o intrebare careia nu i-am gasit raspuns pana acum: un contract de drepturi de autor incheiat cu 5-6 luni inainte de nastere poate fi luat ca venit suplimentar ( supus impozitarii) la baza calcularii indemnizatiei pentru ingrijirea copilului? Ea vrea ca pe langa salariul pe care il realizeaza acum, sa aiba venituri suplimentare care sa o ajute ulterior....Daca acest tip de contract este considerat venit profesional,ce se intampla cu CAS-ul? cine si cum se plateste?
Multumesc.
Cred ca am inteles: inseamna ca angajata se va prezenta la primarie (cu dovada realizarii acestor venituri suplimentare in ultimele 6 luni de sarcina + dovada platii impozitului) si va beneficia de o baza de calcul marita? dar daca nu a platit CAS-ul in urma acestui secund contract ci doar impozit...nu este afectata? Multumesc.
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat.
Prin urmare, fiind vorba de un venit profesional supus impozitului pe venit acesta se va lua in calcul la stabilirea acestei indemnizatii.