avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari - repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari - repartitoare

buna seara . intrebarea mea meste urmatoarea si va multumesc pentru ajutorul care il dati oamenilor pe acest forum. acum 2 ani am montat in apartament repartitoare la obligatia vecinilor si a d-anei administrator am platit 600 ron pentru montat acum vor sa renuntam la repartitoare ca asa vor unii locatari in frunte cu administratorul .daca eu ca proprietar nu vreau sa demontez repartitoarele de la calorifere si la iarna sa platesc cat consum ma poate obliga cineva? odata te obliga sa le montezi dintr-o pensie de 700 ron am montat repartitoare am platit in rate si acum sa le dau jos multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:19, 11 Mai 2010
Nu va poate obliga nimeni sa demontati repartitoarele de caldura
Avand in vedere ca subiectul acesta este larg discutata ,accesati sectiunea asociatii de proprietari,unde aveti posibilitatea sa parcurgeti opiniile deja exprimate
Daca dintre locatari unii doresc sa renunte la repartitoare n-au decat. Nu va pot obliga si pe Dv. sa renuntati la ele. In plus de asta, administratorul nu are dreptul sa va impuna renuntarea la repartitoare numai pentru ca lui ii este lene sa faca legatura cu firma de calcul, pentru ca asta este in esenta intentia lui, sa nu se mai ocupe si de acest aspect.

Si oricum, renuntarea la serviciul de calcul al caldurii o face presedintele asociatiei, nu administratorul, dar numai in cazul in care toti proprietarii renunta la repartitoare.

Proprietarii care renunta la repartitoare vor plati caldura la pausal fara a mai plati comisionul de calcul. Cei care raman cu repartitoarele vor plati ce consuma plus comisionul de calcul. Acest comision nu creste in valoare deoarece el este calculat ca pret / calorifer si numai pentru acele calorifere pentru care se ia in considerare consumul pe repartitor.

Deci presiunea care se face asupra Dv. ca sa renuntati la repartitoare este gratuita si abuziva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura Raluca1Alexe Raluca1Alexe Va rog frumos sa ma ajutati. Avem repartitoare in apartament, de ceva timp asociatia a reziliat contractul cu firma de repartitoare. Acum au inceput sa se ... (vezi toată discuția)
Citirea repartitoarelor de catre administratia blocului MrOrange MrOrange Buna seara, Problema este urmatoarea: in urma cu aproximativ 7 ani (eu locuiesc de 5 ani in apartament) contractual cu firma care a montat, administrat si ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)