avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie - martor plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie - martor plangere contraventionala

Citatie primita, in cutia postala, are valoare? Nu este citatia recomandata si trebuia sa semneze cineva pt ea? Poate sa nu se prezinta ca martor, pt ca nu a semnat de primire (e ca si cum nu a aflat ca e martor)?
In citatie il anunta ca este "martor, pentru Fond - plangere contraventionala."
Ce inseamna "In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa".
Daca nu se prezinta Martorul, acesta poate pati ceva?
violeta80 a scris:

Ce inseamna "In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa".

Reprezinta dispozitia art 242 al 2 Cod procedura civila
Nu are nicio legatura cu art.242 al.2 c.pr.civ,care inseamna judecarea in lipsa pentru parti.Este vorba despre un martor (nu despre o parte)care este obligat sa se prezinte in vederea audierii,astfel cum a fost citat.
In caz contrar in conformitate cu dist art.198 c.pr.civ.impotriva acestuia se poate lua masura aducerii cu insotitor sau a emndarii sale.
Cele pe care le-ati citat din continutul formularului de citatie se refera la alte parti si nu au nicio legatura cu calitatea de martor.
Cu privire la citatie exista mai multe modalitati de inmanare a acesteia si sunt inserate in josul formularului,una di acestea fiind afisarea sau depunerea in cuitia postala,in situatia in care cel citat,indifrent de calitatea sa procesuala,nu este gasit la domiciliu.
Procedura de citare ,precum si continutul cadru al citatiei este legal prevazut de ordinul nr 1697/C din 7 iulie 2006
ynocentta a scris:

Procedura de citare ,precum si continutul cadru al citatiei este legal prevazut de ordinul nr 1697/C din 7 iulie 2006

Stimata doamna,
Cu tot respectul fata de dvs dar ,de la afirmatia de mai sus si pana la confundarea partilor cu martorii,carora le indicati ca pot da declaratii si in lipsa(ca nu se pot prezenta) ,este distanta mare(faceti vorbire despre prevederile art.242 c.pr.civ).
Imi pare rau...
Este dreptul dvs.dar nu vad rostul raspunsului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie,serviciul politiei rutiere luckas luckas am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul ... (vezi toată discuția)
Procedura de comunicare conform noului cod de procedura civila popescumarin popescumarin procedura d e comunicare este legal indeplinita daca nici o persoana nu a fost gasita la domiciliu iar postasul a depus plicul la cutia postală? Cf. art 163 ... (vezi toată discuția)
Respectare termen citatie de chemare in instanta ivf ivf Buna Ziua! Am primit o citatie de chemare in instanta ca parat intr-un proces, prin posta. Citatia am gasit-o cand am venit de la servici , nu in cutia ... (vezi toată discuția)