In urma unui proces de reincredintare fiica din prima casatorie a fost incredintata mamei, aceasta avand domiciliul stabil in strainatate, fiind casatorita acolo.
Un detaliu semnificativ, (nu-mi dau seama cum de s-a aprobat de catre instanta) dar ca modalitate de plata s-a stabilit ca plata sa se faca intr-un acont de la o banca din strainatate.
nimic suspect , insa, eu nu lucrez in valuta, nu sunt platit in valuta, institutia la care lucrez este practic in imposibilitatea aplicarii deciziei judecatoresti, pentru ca banca acepta numai valuta iar depunerea de lei in acel cont presupune licitatii bancare pentru achizionare de valuta fapt interzis institutiilor bugetare.
A trimis si institutia o sesizare judecatoriei - nici un raspuns.
Mi s-a nascut si mie un copil din casatoria actuala, s-au redus si salariile.
Am deschis deci si eu proces pentru reducerea pensiei de întretinere mentionand aspectul platii si imposibilitatea de a face licitatii valutare.
La citatie nu s-a primit nici un raspuns, mi s-a pus in vedere sa mai fac o traducere a citatiei pentru a se trimite iar in strainatate cu o amanare foarte mare abia in septembrie fiind urmatoarea prezentare, eu probabil pana atunci ar trebui sa fac greva foamei, dupa cum decurg lucrurile am mari banuieli ca nu va fi ultima amanare.
La ce ar trebui sa ma astept ? de ce nu se poate judeca in lipsa ?
Institutia la care lucrez poate face ceva ?
Poate sa sa dea in judecata curtea pentru ilegalitate ? mi se pare aberant
Se poate judeca in lipsa dar cu conditia ca parata sa fe legal citata. Cum aceasta are domiciiul in strainatate, pentru indepinirea procedurii de citare cu strainatatea termenele se stabiesc ca la 6 luni.
In principiu ar fi trebuit sa i se puna in vedere odata cu citarea sa-si aleaga un domiciliu in Romania unde sa i se comunice actele de procedura.
Instanta care v-a obligat la plata pensiei cu ocazia incredintarii a stabilit obligarea dvs.la plata unei pensii in valuta ?
Pe de alta parte puteti formula o actiune prin care solicitati reducerea pensiei la care ati fost obligat initial,datorita faptului ca vi s-a nascut inca un copil,urmand sa atasati la actiune adeverinta de venituri realizate pe ultimele sase luni,dar si copie de pe certificatul de nastere al celui de al doilea copil,alaturi de o cpie a hotararii prin care ati fost obligat initial la plata pensiei pentru primul copil(cu mentiunea defitinitiva).
Instanta care v-a obligat la plata pensiei cu ocazia incredintarii a stabilit obligarea dvs.la plata unei pensii in valuta ?
Nu, dar hotararea obliga institutia sa faca exact acest lucru.
Mi se popreste valoarea in lei (in mod normal, cea stabilita ca datorie) dar institutia este obligata sa vireze datria in acel cont, pentru asta este obligata sa faca licitatii valutare pentru a achizitiona valuta la pretul stabilit de banca respectiva, suma fiind depusa in acel cont in functie de valoarea pensiei dupa ce s-a licitat achizitionarea valutei.
din start sunt multe cheltueli in plus, numai pretul licitatiei la valuta depaseste valoarea datoriei stabilite ca pensie alimentara
In plus este imposibil fiind o procedura ilegala pentru institutie, institutiilor publice le sunt interzise sa faca tranzactii valutare cu banci straine.
cat despre celelalte actiuni exact asa am procedat
"solicitati reducerea pensiei la care ati fost obligat initial,datorita faptului ca vi s-a nascut inca un copil,urmand sa atasati la actiune adeverinta de venituri realizate pe ultimele sase luni,dar si copie de pe certificatul de nastere al celui de al doilea copil,alaturi de o cpie a hotararii prin care ati fost obligat initial la plata pensiei pentru primul copil(cu mentiunea defitinitiva). "
Totul e depus exact, cu mentiunea ca nu pot plati in acel cont valutar, mi s-a stabilit in lei datoria, nu in valuta.
Nu stiu cum se va rezolva
Pensia alimentara
MysterB
Doresc sa stiu urmatoarele: Baiatul meu nu se afla in tara iar eu sau actuala lui sotie platim pensia alimentara unei foste sotii cu care acesta a fost ... (vezi toată discuția)