Am inteles dintr-un alt post ca in cazul unui copil care nu era nascut la data decesului, cele 6 luni in care ai dreptul de a accepta succesiunea se calculeaza de la data nasterii copilului. pote sa-mi spuna cineva unde gasesc articolul?
Multumesc anticipat.
drepturile copilului sunt recunoscute de la conceptie, insa numai daca se naste viu si viabil, adica daca a tras macar o data aer in plamani....
obligatiile copilului, pt protectia micutului, se nasc de la nastere, nu de la conceptie. printre obligatii este si aceea de a face acceptarea succesiunii, aceasta tre sa fie facuta incepand cu nasterea copilului, prin tutorele sau. in concluzie, copilul, prin tutore, va face declaratia de acceptare a mostenirii in 6 luni de la nasterea sa. alte pareri?
Partaj
ContSters83715
Daca m-am casatorit, ulterior casatoriei mor pe rand ambii parinti, casa parintilor ramane mosternire fiului. Fiul este deja casatorit. Deoarece este un bun ... (vezi toată discuția)
Succesiune
dianazah
Dacă fiul din căsătorie al decedatului ar fi predecedat, este posibilă reprezentarea succesorală şi în ce condiţii?
Soţia supravieţuitoare este ... (vezi toată discuția)