avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocarea donatiei intre soti dupa moartea donatarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocarea donatiei intre soti dupa moartea donatarului

Sotia mosteneste un imobil (apartament cu 3 camere) in urma decesului mamei sale si doneaza 1/2 din imobil sotului donatar. In urma unui accident, acesta decedeaza. Este posibila revocarea donatiei de catre sotia donatoare dupa moartea donatarului sau familia sotului (parinti, frati, surori) au drepturi din aceasta donatie? Precizez ca ceo doi soti nu au avut copii.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:01, 11 Mai 2010
donatia intre soti ese revocabila.
dar referitor la cazul relatat, eu nu vad sa eiste motive de revocare a donatiei.
foarte incalcit ati explicat dar intr-adevar defunctul care primise in viata donatia respectiva , va fi mostenit de rezervatarii lui, daca ii are.
Doream sa stiu daca sotia donatoare isi poate recupera 1/2 de imobil donata sotului sau familia acestuia (parinti, frati, surori ) au dreptul sa mosteneasca ceva din aceasta donatie si cat anume.
Multumesc.
Sigur ca se poate revoca donatia intre soti, dar in cazul de fata nu mai exista sotul, deci nu i se mai poate revoca donatia, nu se mai aplica.
Acum imobilul apartine mostenitorilor (sotia 1/4 din 1/2, restul familia lui), nu decedatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soț și soție, căsătoriți de peste 20 ani, fără copii. ... 123cor123 123cor123 Soț și soție, căsătoriți de peste 20 ani, fără copii. Soțul nu are alți frați, unic moștenitor al părinților si posesor al unei proprietăți ... (vezi toată discuția)
Părinții mei vor să treacă un apartament pe numele meu. cum ar fi mai bine: prin donație sau prin vânzare-cumpărare? Bogdan.Ro Bogdan.Ro Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca un apartament pe numele meu, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine prin donatie sau vanzare cumparare ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)