Ma numesc Poenaru Liviu, am un proces de partaj pe rol, instanta a hotarat partajareaimobilului in cote egale, s-a facut si expertiza la apartament. Deci v-a trebui sa-i dau fostei sotii jumate din suma, eu nu am banii dar intentionez oricum sa vand imobilul. Cum ma sfatuiti ca e mai bine sa procedez? Sau ce anume trebuie sa spun in instanta, ma refer la modalitatea de plata? E bine sa caut sa iau un imprumut, sa-i dau banii, sa-mi dea semnatura ca unic propietar? Cam care e procedura juridica in acest sens? Sau sa spun instantei ca vreau sa vand sa-i pot achita fostei sotii partea ei? Ma gandesc ca in momentul vinzarii v-a trebui sa asiste, sa-mi dea semnatura pe actul de v-c si aici e posibil sa-mi faca greutati? Adica sub diferite motive sa ma intarzie? Nu voi trece suma reala a vanzarii in acte, dar cum ma poate afecta?
Deci va rog sa ma indrumati ce cale sa aleg, daca fac imprumut la banca voi pierde bani oricum, dar fosta sotie ar putea sa-mi faca greutati si nici nu cunosc exact pasii juridici.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
in momentul in care solicitati atribuirea imobilului,veti fi obligat si la sulta corespunzatoare care trebuie achitata intr-un termen rezonabil fizat de instanta.termenul maxim pe care il poate acorda instanta este de 6 luni.daca il obtineti,incercati sa faceti rost de bani, facand un imprumut .Daca nu veti putea achita sulta corespunzatoare ,o alta varianta ar fi vanzarea de comun acord si impartirea banilor.Acest lucru se poate face si in timpul procesului daca gasiti cumparatori.succes.
Partaj
gaab
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)