avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Dupa terminarea unei facultati private, pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:35, 11 Mai 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art.17 (2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;
2. Nici legea si nici Normele de aplicare nu fac diferenta intre facultatile private si cele de stat. Atentie, insa, sa fie o facultate acreditata.
3. Imediat dupa terminarea facultatii inscrieti-va la Agentia de Somaj unde aveti domiciliul pentru ca, dupa cele 60 de zile, sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii Ciminutza Ciminutza buna ziua! anul asta termin facultatea de stat, insa nu am muncit niciodata pana acum. dupa licenta pot beneficia de somaj pana imi gasesc un serviciu cu carte ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa facultate sds_yaya sds_yaya As dori sa stiu daca nu dai liceenta in anul cand termini facultatea beneficiezi in acel an de somaj. (vezi toată discuția)
Absolventii unei facultati beneficiaza de indemnizatie de somaj? lilicrin lilicrin Am o scurta intrebare daca se poate, sora mea a beneficiat de somaj dupa ce a absolvit examenul de bac(a stat un an aprox. acasa), acum termina facultatea si ... (vezi toată discuția)