avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neconcordanta nume din buletin cu numele din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neconcordanta nume din buletin cu numele din contractul de intretinere

intr-un contract de intretinere realizat de un notar acum 30 de ani numele intretinatorului cat si celui intretinut este trecut gresit. exista o neconcordanta intre numele trecut in buletin *petre* iar in contract *petru*. de curand intretinatorul a fost la notarul in cauza si i-a semnalat acest lucru insa acesta nu a modificat, semnat si stampilat langa. culpa cui este? cum afecteaza actul aceasta neconcordanta? prin ce modalitate se poate remedia aceasta neconcoradanta? multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:19, 11 Mai 2010
Este o simpla eroare materiala, care se poate indrepta de catre notar.
Spuneti ca nu a facut notarul acest lucru, de ce?
Notarul s-a legat de obiectul contractului care e in regula, desi s-a invocat acea eroare materiala! din comoditatea, banuiesc.
Sunt de acord ca nu e o greseala asa de mare, o litera poate nu implica alte probleme, dar daca implica?
Mergeti din nou la notar si solicitati-i indreptarea erorii materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele cumparatorului mariana26 mariana26 Buna seara Va rog sa i.mi raspundeti si mie la aceasta intrebare. In 2004 am vindut apartamentul nepoatei mele si dupa atita timp ne.am dat seama ca numele ... (vezi toată discuția)
Gresit numele in carte funciara ili47 ili47 Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala ContSters78406 ContSters78406 Am un act de donatie din anul 1995. Acum ma interesa sa fac succeiunea pentru acest teren si am mers la un notar care mi-a spus sa iau o adeverinta cu privire ... (vezi toată discuția)