avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru pentru hotarare cu mentiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru pentru hotarare cu mentiunea "definitiva si irevocabila"

Buna ziua!
Va rog respectuos sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
In urma cu vreo 3 saptamani ,mi-a fost comunicata sentinta prin care s-a facut partajarea bunurilor succesorale de pe urma mamei- sentinta care cuprinde exact tranzactia incheiata intre mine si fratii mei.
Nimeni nu a facut recurs iar eu doresc sa obtin o copie de pe hotarare cu mentiunea ca este "definitiva si irevocabila"- imi trebuie la vanzarea unui teren care a devenit al meu in urma tranzactiei.
Cat ma costa acest demers? Eu am inteles ca daca nu am facut succesiunea la notar tot trebuie sa platesc taxele notariale iar fratii mei nu vor sa plateasca. Ei spun ca daca vreau sa vand si-mi trebuie aceasta copie cu mentiunea respectiva , sa platesc pentru ca ei nu au bani.
Mentionez ca prin aceasta hotarare s-a constatat deschisa succesiunea, s-au stabilit cotele si calitatea noastra de mostenitori,precum si imparteala.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 18:05, 11 Mai 2010
da trebuie sa platiti o taxa de timbru la valoarea masei succesorale pt a va elibera hot cu mentiunea irevocabila
nu 3 %, procesul probabil fiind mai vechi decat data la care a fost introdusa aceasta taxa de 3 la %
insa la valoare..e undeva in 146/97
pana nu demult in Buc doar sectorul 4 percepea aceasta taxa...insa s-au trezit toti acum..cred:(

am uitat ..ati platit doar 19 pentru fiecare capat de cerere , nu-i asa?
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
ContSters141118, utilizator
Cand avocata mea a facut cererea de chemare in judecata am platit 3mil.si jumatate taxa de timbru, in afara de onorariu.Doamna avocata mi-a spus ca o sa - mi recuperez si banii dati pentru ca -zice dumneaei-ne-am impacat la primul termen de judecata.
Ceea ce ma intereseaza ,este cat datorez eu cu titlu de taxa de timbru pentru cererea prin care solicit o copie de pe hotarare cu mentiunea ca e "definitiva si irevocabila'?Trebuie ca prin aceasta cerere sa solicit si legalizarea hotararii?
Va multumesc !
Domule avocat , nu am platit 19 lei pentru fiecare capat de cerere ci avocata a evaluat terenurile, am platit 3%pentru ceva,3% pentru altceva din aceasta valoare(evaluare), plus 1mil. si jum. -a zis cate 500 de mii pentru fiecare mostenitor,in total 3.540.000.Noi am fost 3 frati.Intrebarea mea este :platesc 2 lei sau ce zice domnul avocat de mai sus ca spune la un art. 8indice 1/Lg. 146?
Va multumesc!
vad ca aveti mai multe probleme, pardon chestii:D
1. valoarea masei partajabile...calculati singura 3% din ea
2. daca ati platit-o , foarte biene , va fac legalizarea si tre sa va restituie 1/2 cred, cel putin din valoare datorita tranzactiei
3 daca nu, platiti 1/2 din 3% din valoarea masei si aratati ca ati facut tranzactie

succesuri:D
Art. 81. - (1) Cererile pentru eliberarea de catre instantele judecatoresti de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive si irevocabile, prin care se stabilesc calitatea de mostenitor, masa succesorala, cotele si bunurile ce revin fiecarui mostenitor, daca nu s-a platit taxa de timbru pentru efectuarea procedurii succesorale notariale, se taxeaza potrivit cap. I pct. 20 din anexa la Ordonanta Guvernului nr. 12/1998 privind taxele de timbru pentru activitatea notariala, aprobata si modificata prin Legea nr. 122/1998, cu modificarile si completarile ulterioare.

Mai este valabil acest art.?Daca da, sa ma lamureasca si pe mine cineva cat platesc pentru obtinerea unei hotararii cu mentiunea ca e defin. si irevocab..
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa timbru legalizare hotarare Georgelius Georgelius Buna ziua, Astazi am vrut sa legalizez la judecatorie o sentinta civila prin care s-a luat act de o tranzactie privind iesirea din indiviziune a 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune ieftici_georgeta ieftici_georgeta sotul meu a decedat pe 19 .04.2010 si as dori sa stiu daca e necesar sa fac succesiunea antrucat am 4 copii . toti sant majori .si mai doresc sa stiu si cat ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)