avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FIRMA NU VREA SA MI FACA CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FIRMA NU VREA SA MI FACA CARTE DE MUNCA

Salutare! scriu in ideea ca cineva ma va lamuri.Problema mea e urmatoarea: de un an si 4 luni lucrez la o firma la care am avut contract de mandat 1 an de zile, contractul de mandat a expirat acum 4luni si cum era normal ma asteptam sa le pot duce carte de munca asa cum mi-ai promis dupa expirarea contr. de mandat ,ca sa poata fi inregistrata.m-am lovit de un refuz mare de tot pe motiv ca trebuie sa mai astept inca vreo 2,3 4 luni sa mi verifice productivitatea,eficienta in firma si a.s.m.d ceea ce mi se pare absurd,X-( si un motiv deplasat sa nu -mi inregistreze cartea de munca.Cum as putea sa procedez??multumesc celor care ma vor lamuri!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 12 Mai 2010
Contrcatul de mandat nu se inregisitreaza in carnetul de munca ... in carnetul de munca se trece activitatea desfasurata in baza unui contract individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
lucrul asta il stiam problema mea este ca dupa ce mi-a expirat acel contract ei ma tot amana cu inregistrarea cartii de munca si vroiam sa aflu daca atata timp cat eu de fap,t lucrez la negru cum ar veni , ...pot sa i oblig sa mi inregistreze cartea de munca.....
Contractul de mandat nu se opereaza in canetul de munca
Perioada prestata "la negru"nu se opereaza in carnetul de munca
Puteti face sesizare la ITM,dar exista si reversul medaliei...
ALINAGAV a scris:

lucrul asta il stiam problema mea este ca dupa ce mi-a expirat acel contract ei ma tot amana cu inregistrarea cartii de munca si vroiam sa aflu daca atata timp cat eu de fap,t lucrez la negru cum ar veni , ...pot sa i oblig sa mi inregistreze cartea de munca.....

Daca nu aveti c.i.m. nu are ce sa va inregistreze in carnetul de munca ... puteti doar sesiza ITM-ul prin care ii aduceti la cunostinta refuzul angajatorul de a va incheia c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitatile de incetare a contractului de munca ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua, In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca dariaoana dariaoana am fost angajata la o firma al carei sediu central era in bucuresti si am lucrat in botosani la un punct de lucru.firma respectiva nu mai e dar nu ni s-au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În anul 2021 august, m.am "angajat" cu un asa zis ... Cashmere Cashmere Bună ziua! În anul 2021 august, m.am \"angajat\" cu un asa zis contract de munca pe nedeterminat... Luna aceasta am descoperit ca nu am asigurarea medicala ... (vezi toată discuția)