avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident ambulanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident ambulanta

In anul 2007 un sofer al unei statii de ambulanta, in timp ce se afla in misiune, cu sistemul luminos si acustic in functiune, in intersectie nu a oprit la STOP fapt ce a dus la producerea unui accident, rezultat cu moartea unei femei gravide in 7 luni.
Anul acesta este trimis in judecata pt ucidere din culpa si serviciul de ambulanta este parte responsabil civilmente in procesul penal iar societatea de asigurari X este chemata in garantie.
Sotul victimei cere , pe buna dreptate, daune de 700.000 lei serviciului de ambulanta.
Am 2 intrebari referitor la descrierea de mai sus:
1. Soferul poate invoca starea de necesitate, ca o cauza care inlatura caracterul penal al faptei si ce sanse are ca sa tina asta?
2. Daunele care vor fi stabilite de instanta trebuiesc platite de ambulanta sau de asiguratorul RCA? ce trebuie facu ca asiguratorul RCA sa plateasca daunele?
Toate acestea trebuiesc dovedite cu probe,mai ales atitudinea soferului auto-sanitarei la acel semn de circulatie,in intersectie si la atitudinea soferului cu care a intrat in coliziune.
desigur ca toate cele expuse de mine trebuie in mod necesar dovedite in instanta de judecata, dar tocmai prin ceea ce ne ati relatat ca soferul ambulantei se deplasa deoarece avea o urgenta respectiv un batran cazut la pamant, mai avem in favoarea ambulantei si legislatia asa cum corect a explicat colegul expert cioan , mai sus d.p.meu de vedere speta este foarte usor de castigat in favoarea ambulantei si chiar a soferului acesteia.
Nu ca nu ati avea sanse , sigur ca aveti insa pretentiile dumneavoastra trebuie dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar ambulanta Brokeru22 Brokeru22 Soferul unei ambulante aflat in misiune(interventie medicala de urgenta...cu transportarea de pacient la spital), in timp ce semnalele acustice si luminoase ... (vezi toată discuția)
Accident ambulanta NICOLETAMORENA NICOLETAMORENA in data de 07.08.2010 sotul meu a avut un accident cu ambulanta ...mai exact dupa ce a preluat un caz de stop cardiac de la adresa acestuia ,in timp ce se ... (vezi toată discuția)
Buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, ... adisor17 adisor17 buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, poate depasi pe linie continua si sa circule pe contrasens? (vezi toată discuția)