avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pv

Buna ziua! Cum pot obtine o copie a pv de afisare la domiciliu a unei amenzi( pv din care reiese data afisarii), pe care vreau sa o contest(nu stiu daca au trecut 15 zile de la afisare). Trebuie sa fac o cerere la politie si nu stiu cum sa o formulez. Ma ajuta cineva cu formularea? Va rog!
Cel mai recent răspuns: mangul , utilizator 12:01, 12 Mai 2010
Cred ca ar trebui sa formulati plangerea contraventionala, nu se stie cand primiti raspunsul la cerere. Daca ei vor invoca tardivitatea o sa va ganditi cum va faceti apararea. Dar daca intentionati sa formulati plangere ar trebui sa o depuneti cat mai repede.
De ce nu stiti cand s-a afisat? Ati lipsit de la domiciliu? Nu e in plic? Nu are data postei? Nu are vreo stampila OP pe adresa de inaintare?
Nu are nimic,nici o data ,nici un nr.Mi-a fost pus in cutia postala,pv singur,fara plic,de catre un politist. Un vecin a fost rugat sa semneze ca martor, dar a refuzat.
Data a fost 05.05.2010, dar depinde ce a scris in pv de afisare. Contest, dar nu-mi trebuie oricum in instanta acel pv?
In mod normal trebuia trimis cu confirmare de primire, ceea ce inteleg ca nu e cazul.
Daca vor invoca tardivitatea puteti chema vecinul ca martor care poate confirma ca a refuzat sa semneze si data era 05.05.2010.
In mod normal ei ar trebui sa depuna dovada comunicarii.
Am uitat sa precizez ca amenda am luat-o in alt judet.
Ce ma sfatuiti, sa contest pv, sau sa nu-l fi primit in timp util?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare LPK LPK Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a ... (vezi toată discuția)