avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bun catre sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bun catre sot

Daca ma poate sfatui cineva...
Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita pentru achizitionarea unu autoturism nou. Problema este ca vrem sa o inmatriculam pe numele sotului ( sotul conduce si o are in grija plus scandalurile de rigoare cu socrii!) iar factura este pe numele meu pentru ca eu am facut plata. Dealerul m-a sfatuit sa o vand sotului prin contract de vanzare-cumparare .
Intrebarea este daca in conditiile astea actul de donatie isi pierde valabilitatea.

Multumesc!
Asta a fost prima varianta care mi-a venit in minte:D.
Problemele se complica la finante si la politie cu doi proprietari si nu prea merita bataia de cap.
dar e o varianta legala:D
Daca nu stim de ce aveti nevoie de un anumit lucru, e mai greu sa va ajutam...

Mi-a venit in minte si varianta: de ce nu lasati asa si faceti un contract de comodat pentru sot astfel ca, desi masina figureaza pe numele dv. ii dati prin contract si mandat de a indeplini toate cele necesare inscrierii etc. Asta nu va va crea nici probleme in viitor cu privire la dreptul de proprietate, totul va fi in regula si legal.

Doar ca sotul va trebui sa tina langa actele masinii si contractul de comodat pentru controale rutiere.
Daca nu aveti permis lasati-o asa ca puteti anula amenzile sotului si nici puncte nu pot sa scada :))
Asta daca trimit procesul verbal prin posta;)
N-ar fi mai simplu sa le spuneti socrilor ca LEGAL nu se poate, si sa nu va mai complicati inutil viata din pricina lor. Vor sa aiba feciorul lor masina - sa-i cumpere. Daca nu sa zica bogdaproste ca are ce sa conduca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb casa cu apartament G.V. G.V. Buna, avem o casa la tara finalizata acum si vrem sa schimbam cu un apartament de 2 camere.Daca la documentatia de autorizare este evaluat casa cu suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare intre soti stelea.marin stelea.marin Sotia mea detine un apartament, este unicul proprietar, apartamentul este dobindit inainte de casatorie.Dorim ca amindoi sa devenim proprietari pe ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare daca este legal un contract de vanzare cumparare intre soti ?!;ce elemente se desprind in urma acestuia ? rog raspuns avizat ... (vezi toată discuția)