avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Am o verisoara care lucreaza legal impreuna cu sotul ei in Spania. Copilul inca nu are acte, dar este elev clasa 1, la o scoala de acolo. Are dreptul la alocatie platita de statul spaniol ? Dar in Romania mai beneficiaza de alocatie platita de statul roman?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:02, 26 Martie 2007
legea nr.61/1993 Art. 2. - Beneficiazã de alocaþie de stat pentru copii ºi copiii cetãþenilor strãini ºi ai persoanelor fãrã cetãþenie rezidenþi, în condiþiile legii, în România, dacã locuiesc împreunã cu pãrinþii.

poate gasesti si altceva......citeste legea......
In Romania nu poate primi alocatie, nefiind elev aici.:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elevii de postliceala care lucreaza cu jumatate de norma ,mai ... Anca46 Anca46 elevii de postliceala care lucreaza cu jumatate de norma ,mai primesc alocatie de la stat? A terminat clasa a XII anul acesta si s a angajat dar in toamna va ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa??? zmija zmija eu si sotia mea am divortat....sentinta este definitiva...copilul a ramas la ea......eu platesc pensie.....intrebare: ea incepand cu data de 1 mai pleaca in ... (vezi toată discuția)
Alocatia pt. un minor de 1an si 2 luni free1 free1 as vrea sa primesc si eu un raspuns la urmatoarea intrebare..am depus dosarul pt alocatia copilului in varsta de 1 an si 2 luni la primaria de care apartin.am ... (vezi toată discuția)