avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare

cum pot recupera un imprumut acordat unui prieten ,cu care am facut doar hirtie de mina.
Mai intai notificati-l prin intermediul unui executor judecatoresc in baza art. 720 1C.proc.civ, iar in cazul in care se dovedeste de rea-credinta si nu ajungeti la nicio intelegere, dati-l in judecata pe baza unei actiuni in restituire, dar depinde si ce ati prevazut in "hartia de mana", daca datele imprumutului nu sunt prea clare, mergeti pe imbogatirea fara justa cauza.
Monica B a scris:

Mai intai notificati-l prin intermediul unui executor judecatoresc in baza art. 720 1C.proc.civ, .

textul de lege mentionat se aplica doar litigiilor in materie comerciala evaluabile in bani : art. 720 indice 1 "In procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte......"

...bineinteles ca este foarte important ceea ce este prevazut in acel inscris pe care l-ati incheiat, dar daca a trecut mai mult timp de la termenul scadent, formulati cerere de chemare in judecata pentru restituirea imprumutului, nu mai pierdeti timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa procedura prealabila robertsega32 robertsega32 Am fost dati in judecata de o primarie, cu care avem incheiat un contract de prestari servicii? Putem invoca neefectuarea procedurii prealabile, daca nu am ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias societate comerciala scolceag scolceag Am incheiat un contract de inchiriere al unui spatiu comercial eu ca persoana fizica in calitate de proprietar si o societate comerciala in calitate de chirias ... (vezi toată discuția)