avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... lipsa procedura prealabila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

lipsa procedura prealabila

Am fost dati in judecata de o primarie, cu care avem incheiat un contract de prestari servicii? Putem invoca neefectuarea procedurii prealabile, daca nu am fost invitati la conciliere directa? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 23 Aprilie 2011
Pana veti primi raspunsul unui specialist in materie poate va ajuta sa cunoasteti prevederea art. 109 din Codul de procedura civila:

Art. 109
Oricine pretinde un drept împotriva unei alte persoane trebuie să facă o cerere înain-tea instanţei competente.
În cazurile anume prevăzute de lege, sesizarea instanţei competente se poate face numai după îndeplinirea unei proceduri prealabile, în condiţiile stabilite de acea lege. Dovada îndeplinirii procedurii prealabile se va anexa la cererea de chemare în judecată.


Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Ok. Am inteles. Dar, in acest caz, litigiul se considera comercial sau civil? Mie mi se pare ca e comercial si, in acest caz, primaria respectiva ar fi trebuit sa indeplineasca si procedura prealabila a concilierii directe, nu?
Codul de procedura civila

CAP. 14 Dispoziţii privind soluţionarea litigiilor în materie comercială

Art. 720^1
În procesele şi cererile în materie comercială evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului prin conciliere directă cu cealaltă parte.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
legea 202/2010
42. La articolul 720^1, alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 720^1
In procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directa."

Daca aveti un contract incheiat, atunci primaria si-a intemeiat actiunea potrivit OUG 119/2007, nu mai este necesara procedura prealabila. Mai mult decat atat, procedura prealabila poate fi indeplinita prin orice mijloc rapid : fax, mail..... asigurati-va ca nu este indeplinita procedura prealabila....
Parerea mea.....

Alte discuții în legătură

Procedura concilierii Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Procedura concilierii in materie comerciala, poate fi efectuata pana la declararea recursului? (vezi toată discuția)
Invitatie la conciliere robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am primit la firma o invitatie la conciliere directa. Suntem convocati peste 7 zile la sediul firmei creditoare. E corect? Eu am citit in Codul de ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2006 -conciliere privind plata contract la finalizare radulexb radulexb [editat de moderator -multumesc pentru intelegere]. La OUG nr. 34/2006 privind achizitiile publice, atunci cand se termina contractul iar beneficiarul nu ... (vezi toată discuția)