In primul rand, am rugamintea sa incercati sa utilizati si semnele de punctuatie data viitoare cand postati. Nu de alta, dar ne-ar ajuta sa intelegem de unde incepe o idee, unde se termina si, in final, ce doriti.
Asadar... spuneti ca ati mostenit un teren si sunteti 4 persoane: Adica 4 mostenitori, sa inteleg, nu? Pe de alta parte, mai jos, spuneti ca dvs. "sunteti intabulat ca drept propriu". Ce s-a intamplat cu ceilalti 3? Sau avem si un partaj intre timp? sau nu, ca mi jos spuneti ca vreti sa faceti iesirea din indiviziune...
In concluzie avem: o carte funciara in care dreptul de proprietate este intabulat pe numele celor 4 mostenitori, un mostenitor care vrea iesirea din indiviziune (exista, totusi, un act de partaj voluntar sau o sentinta civila in acesta sens, evident, neinscrise in CF?) si mai avem si un litigiu notat in cartea funciara!
In ce stadiu procesual este acel dosar de care vorbiti? Din 2004 pana acum cred ca s-au intamplat multe in el...
Oricum, pentru iesirea din indiviziune, luati legatura cu un notar si prezentati-i certificatul de mostenitor si actele care au stat la baza dezbaterii mostenirii si va va oferi el solutii pentru persoana din alta localitate.
Cat despre litigiu, studiati dosarul, vedeti daca exista o sentinta civila definitiva si irevocabila, ce dispune acea hotarare judecatoreasca, cine sunt partile si ce vor in realitate, iar daca, in final, li se respinge actiunea, prezentati-va cu sentinta definitiva si irevocabila, legalizată (sau cu intreaga succesiune de sentinte si decizii, daca s-au urmat si caile de atac) la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliara si solicitati radierea notarii privind existenta litigiului.