avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala ?

Sunt administratorul unei firme de telecomunicatii, si intampin o problema cu o firma concurenta. Aceasta a momit administratorul uni bloc unde exista beneficiari ai mei, in scopul de a-mi deconecta echipamentele de comunicatie. Firma concurenta a promis administratiei o suma pe luna, sub forma de chirie, iar in acest moment adminitratia imi cere si mie aceeasi "chirie" pentru a-mi mentine echipamentele conectate. In acest moment o parte din beneficiarii mei sunt deconectari de acest administrator. Dupa aceasta "manevra" firma concurenta a mers la clientii mei, spunandu-le ca vor fi preluati de catre ei, si ca oricum ei imi vor prelua toti clientii.

Ma pot adresa oficiului concurentei ? Ce lege au incalcat, atat administratorul cat si firma concurenta ?
Va rog sa ma indrumati pentru a rezolva problema.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:14, 30 Martie 2007
Distrugere, abuz in serviciu, etc.:D chestia cu chiria e alta treaba:O
aha, deci admin-ul a facut si a dres:)
atunci k, adminul sa plateasca...
pai administratorul e doar un angajat al asociatiei:O
distrugerea a facut-o in numele asociatiei?
Eu ca si beneficiar al unor servicii de asemenea gen am contract direct cu furnizorul nu prin intermediul asociatiei (contractul nu este tripartit) ca atare administratorul nu poate actriona decat de capul lui (si pentru spaga lui) intr-o asemenea situatie.
De aceea in continuare cred ca primul pas este actionarea directa a acestei persoane pentru distrugerea echipamentelor.

In plus, o dispozitie din Legea concurentei mi se pare ca suna cel putin interesant: "conditionarea incheierii unor contracte de acceptarea de catre parteneri, a unor clauze stipuland prestatii suplimentare, care nici prin natura lor si nici conform uzantelor nu au legatura cu obiectul acestor contracte".

Impunerea unei chirii atrage pentru mine beneficiar al servicilor o plata suplimentara, de care nu va beneficia furnizorul meu ci asociatia in cauza...care colecteaza astfel de la mine si vecinii mei o suma de bani suplimentara si fara nici o justificare. (aspect interesand de povestit membrilor asociatiei cu pricina..ca sa vedeti daca in final, dumiriti asupra atentatului la punga lor, vor mai sustine demersurile administratiei).

Alte discuții în legătură

Retele de telecomunicatii. probleme cu asociatiile Slick Slick Sunt administratorul unei firme de telecomunicatii, si de la inceputul anului intampin probleme cu asociatiile de proprietari ale beneficiarilor mei. ... (vezi toată discuția)
Providerul [r] ilegalitati NetFan NetFan Salutari, inca din 2008, pe cand [R]a preluat anumite retele de tip cartier, pana in prezent(2012) au cablat diversi beneficiari fara a avea o aprobare din ... (vezi toată discuția)
Probleme instalare cabluri isp hpuiu hpuiu Buna ziua, In primul rand as dori sa-mi cer scuze daca am postat acest mesaj la categoria gresita, dar intrebarea are legatura cu mai multe categorii. ... (vezi toată discuția)