buna,
am o intrebare, sotul meu pana in august a lucrat la firma X, din 17 octombrie a fost angajat la o alta firma(Y).
Declaratie fiscala nu a primit nici de la firma X, nici de la firma Y.
Eu asa am stiut ca daca a schimbat locul de munca atunci el trebuie sa depuna declaratia, dar contabila de la firma Y, adica actuala,asa a zis ca nu trebuie depus acum nimic.
Ce_i adevarat?chiar nu trebuie sa mergem la finate pt.depunerea declaratiei.
Mersi pt. raspuns
nu trebuie sa depuneti declaratia 200, asa cum vi s-a spus este adevarat , impozitele pe salar care au fost retinute la ambele firme unde a lucrat sotul dvs au fost declarate in fisele fiscale care s-au depus de catre firme, nu se supun incidentei declaratiei 200!
Declaratia 200 este un formular pe care angajatii cu contract individual de munca nu trebuie sa-l completeze si sa-l depuna la Ad. Financiara. Acest formular trebuie depus de PFA, AF, Ii, IF sau persoanele fizice care au incheiat un contract de mandat sau contract civil.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.