avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc

Buna ziua .

Va rog sa imi precizati sau sa ma indrumati catre legea care prevede reparatiie acoperisului unui bloc .
As dori sa adug ca locuiesc intrun bloc dat in folosinta din 89 , fara nici o reparatie a acoperisului pe scara care locuiesc. Pe o alta scara s-a facut reparatia acoperisului.
Pe scara care locuiesc suntem 4 apartamente la ultimul etaj. Doamna administrator a precizat ca trebuie sa fac o sesizare in scris de catre toate apartamentele . Este posibil ca unele apartamente sa nu detina banii necesari reparatiei respectiva .Stiu ca pentru spatiile comune legea prevede ca toti locatarii sa vin cu bani pentru reparatii.
Pot sa iau in uzul fruct - parca asa se numeste - portiunea de deasupa mea pentru reparatie si in ce conditii ale legii ?
Ce alte alternative mai am ?
Va multumesc anticipat .
Cu stima .
decizia de a repara acoperisul poate fi luata si prin asociatie, daca nerepararea lui este un pericol public pentru populatia care trece prin zona.Toti locatarii blocului sunt obligati sa participe la lucrarile de intretinere si reparatie a blocului pentru suprafetele pe cota parte indiviza ( acoperis, pereti exteriori, casa scarii, beciuri, uscatorii, camere de bagaje, etc)
Iata ce spune Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.


Acoperisul este proprietate comuna, nu i se poate schimba aceasta caracteristica si trebuie reparat de asociatie. Contributia baneasca se face de catre toti proprietarii din asociatie sau daca reparatia se imparte pe scari, de toti proprietarii din scara respectiva si se imparte pe cota-parte indiviza.
sinteti organizati ca asociatie de proprietari ?
daca raspunsul este afirmativ, faceti o solicitare catre comitetul executiv in care sa va expuneti problema, invocind si art 16 din legea 230 citat si de @elga50 mai sus, si solicitati acestuia sa convoace adunarea generala extraordinara pentru rezolvarea problemei
nu este o solutie sa reparati partea dvs de acoperis de deasupra apartamentului dvs ... este indicat ca reparatia sa se faca unitar, macar pe toata suprafata scarii, dacva tot nu s-a facut pe toata suprafata blocului. in afara de acest fapt, si vecinii care au apartamente sub dvs au obligatia legala de a contribui la aceasta reparatie pe suprafata respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparații acoperiș bloc. cum se împart cheltuielile? DLDiana DLDiana Bună ziua. Am o mare nelămurire. Anul trecut s-a făcut o reparație pe o porțiune mică a acoperișului (pe un tronson), astfel ca asociația de ... (vezi toată discuția)
Reparatii intre locatari stevenkain stevenkain Cum se repartizeaza contravaloarea sumei repr. reparatiile/inlocuirea tevii (coloana de scurgere avariata) intr-un imobil vechi: - platesc DOAR locatarii a ... (vezi toată discuția)
Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)