avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... cu ce act pot dovedi care este starea unei constructii ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

cu ce act pot dovedi care este starea unei constructii la un moment dat?

Am cumparat o casa care nu a fost terminata de vanzator conform contractului de vanzare cumparare. Am dori sa avem un act care sa arate care e starea constructiei acum, ca noi sa putem sa continuam lucrarile dar sa nu ne trezim ulterior ca pretinde ca arealizat el unele din ele. Stiu ca exista expertize tehnice sau juridice, dar mi-a spus cineva ca fiind comendate de noi este posibil sa fie contestate in instanta, fiind comandate direct de una din parti.
Mai exista alta metoda?
Poze autentificate la notar?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 07:20, 13 Mai 2010
Incercati la Primaria emtenta a autorizatiei un proces verbal de receptie partiala, motivat de faptul ca vanzatorul v-a instrainat constructia autorizata.
Solicitati oficial verificare din partea serviciului specializat din primaria responsabila,
f_monica a scris:
Am cumparat o casa care nu a fost terminata de vanzator conform contractului de vanzare cumparare. Am dori sa avem un act care sa arate care e starea constructiei acum, ca noi sa putem sa continuam lucrarile dar sa nu ne trezim ulterior ca pretinde ca arealizat el unele din ele. Stiu ca exista expertize tehnice sau juridice, dar mi-a spus cineva ca fiind comendate de noi este posibil sa fie contestate in instanta, fiind comandate direct de una din parti.
Mai exista alta metoda? Poze autentificate la notar?

Buna ziua,
O alternativa:
1
Comandati unui expert judiciar autorizat executarea unei expertize extrajudiciare pentru constatarea si consemnarea prin Raport de expertiza tehnica extra-judiciarta a "starii de fapt";
2.
Actiune in instanta pentru "asigurare de dovezi"; solicitati Instantei, fara citarea partilor, sa desemneze un expert tehnic judiciar care, prin Raport de expertiza judiciara, sa constate si sa consemneze, "starea de fapt".

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! Am o nelamurire legata de o speta. In cadrul unui litigiu avand ca obiect obligarea unui constructor de refacere a unor lucrari, s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Expertiza canalizari, cum se procedeaza. dumdum66 dumdum66 Am cumparat un apartament intr-un bloc in care conducerea asociatiei este pusa de catre dezvoltator. Nu avem carte tehnica si problemele cu canalizarea si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal expertiza grafica extrajudiciara byadya byadya Buna ziua, am un dosar penal in curs de cercetare la politie si am solicitat unui expert autorizat sa faca o expertiza grafica extrajudiciara ,intrebarea mea ... (vezi toată discuția)