avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde are loc sedinta de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde are loc sedinta de judecata?

Buna seara,
Am intentat proces impotriva tatalui fetitei mele, pentru recunoasterea paternitatii,
eu sunt din judetul Arad iar el din judetul Timis. Unde va avea loc sedinta? pentru ca eu am primit citatia ca va avea loc in Arad, insa cunostinte mi-au spus ca e dubios ca mi s-a admis cererea intru cat trebuia sa fie in Timis.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 17:48, 13 Mai 2010
Se refera la cval. testului de paternitate.
Instanta competenta este instanta de la domiciliul paratului, conform competentei teritoriale generale instituita de art. 5 C.pr.civ.
Chiar daca ati depus cererea la Judecatoria din raza teritoriala a domiciliului dv., la primul termen de judecata cu procedura completa instanta va invoca exceptia necompetentei teritoriale a instantei, exceptie de ordine publica, si va declina solutionarea cauzei de catre Judecatoria de la domiciliul paratului. ;)
cora2006 a scris:

Chiar daca ati depus cererea la Judecatoria din raza teritoriala a domiciliului dv., la primul termen de judecata cu procedura completa instanta va invoca exceptia necompetentei teritoriale a instantei, exceptie de ordine publica, si va declina solutionarea cauzei de catre Judecatoria de la domiciliul paratului. ;)

Nu cred ca am inteles. Adica la primul termen de fapt nu se intampla nimic dar se va putea judeca in Arad in continuare cererea mea.
Sau nu se va judeca aici si se va trimite la Timi spre solutionare, ce ar trebui sa fac pentru a nu mai pierde timp. Eu in 20 iunie trebuie sa plec din tara cu fetita. Trebuie sa fac cumva sa grabesc lucrurile si sa termin tot pana atunci.
Multumesc
Actiunea este o actiune de stabilire paternitate.
Actiunea trebuia introdusa la instanta in circumsciptia careia locuieste paratul
conform prevederilor art. 5 C.pr.civ.
Daca tatal recunoaste la primult termen ca este copilul sau, cererea dvs se admite.
Daca nu, trebuie facut un probatoriu vast, respectiv interogatoriu, martori, acte,
expertiza de paternitate, iar in acest caz dosarul va dura mai multe termene.
Puteti pleca cu fetita pana la defintivarea dosarului de paterntiate.

Dupa admiterea actiunii, paratul, in temeiul art. 274 C.pr.civ, va fi obligat la plata tuturor cheltuielilor de judecata pe care le-ati facut in dosar.
buna ziua
actiunea de stabilire paterintate conf. art.5 cpc se judeca de instanta de la dom paratului astfel ca instanta care a inregistrat cererea dvs la primul termen o va declina dupa ce va pune in discutie exceptia necompetentei teritoriale a cererii catre inst de la dom paratului apoi va mai dura iar in ce priveste cheltuielile va fi obligat paratul la plata lor daca vor fi si dovedite de catre dva asa ca ....bafta
av daniela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta in favoarea tribunalului bucuresti cristiano73 cristiano73 Solutie: declina cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti - Secţia civlă .Cazul se judeca la Arad.Caz:-anulare act emis de autorităţi publice locale 4890 ... (vezi toată discuția)
Cerere declinare competenta jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In calitate de parat intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Dorohoi, care se afla la al doilea termen, pot sa ... (vezi toată discuția)