avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICATUL FISCAL - instrainare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICATUL FISCAL - instrainare teren

Va rog sa imi spune-ti care este sanctiunea daca la autentificarea unui contract de vaz-cump vanzatorul prezinta notarului CF , contract de schimb in baza caruia a dobandit terenul , dar NU prezinta certificatul fiscal si nici NU are terenul inscris in registrul agricol la Primarie , Santana de Mures
Contractul a fost incheiat in 24 06 2004 in Targu Mures , sau in 2004 nu era obligatoriu la notar certificatul fiscal in zona respectiva
Multumesc
Cel mai recent răspuns: parvu emilia , utilizator 09:39, 13 Mai 2010
nu e nici o sanctiune
Pentru a avea loc vanzarea in forma autentica, vanzatorul trebuie sa prezinte certificat fiscal din care sa rezulte ca nu are datorii la fisc si titlul de proprietate in original din care sa rezulte ca este proprietar tabular.
In caz contrar, vanzarea nu poate avea loc.
Notarul va obtine, in baza cererii vanzatorului, extras cf de autentificare care va sta la baza incheierii contractului de vanzare daca solicitantul este proprietarul tabular exclusiv al imobilului ce urmeaza a fi instrainat si nu exista sarcini asupra acestuia: interdictii de vanzare, construire etc., uzufruct viager, ipoteci etc. Daca imobilul se afla detinut in coproprietate cu sotul, este necesar si acordul acestuia. ;)
Multumesc pentru raspus. Eu cand am facut mostenirea Notarul din Bucuresti mi-a
solicitat Certificat Fiscal - Primaria Santana eliberandu-mi "Adeverinta- care sa imi serveasca la Notar din reiesea atat suprafata intrav/extravil cat si valoarea impozabila pe categ de folosinta , Eu bineinteles platind impozitul pt 2003-2004 ( pana in prezent) , iar la momentul vanzarii terenului de 1800 mp in forma autentica , in 24 iunie 2004 notarul din Tg.Mures a autentificat actul fara sa ii ceara vanzatoarei Certificatul fiscal si desi ma repet , vanzatoarea nu avea cum sa il obtina ca ( dupa instrainarea terenului din 06 2004) in 28 Ian 2005 depune cerere la Reg. Agricol Prim. Santana sa isi deschida rol/sa se inregistreze cu terenul...

In cazul neprezentarii Certificatului fiscal in 2004 este nulitate de drept cf.
art 5 Ord. 93/24 Dec 2003 , Legea 571/2003
Nulitate de drept este absoluta ( sau relativa) in cazul de mai sus ?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare parvu emilia parvu emilia Incerc pe scurt sa va prezint succesiunea evenimentelor - procesului care mi se spune ca e un caz f. interesant - mi s-a respins actiunea ca nefondata si ... (vezi toată discuția)
Actiune revocatorie-pauliana parvu emilia parvu emilia Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi spuneti dpdv legal ce actiune sa introduc pt. obligarea la contravaloarea de piata a terenului inscris in certif meu ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)