avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere la serviciu din CCC,dar postul este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere la serviciu din CCC,dar postul este restructurat

Buna ziua,
Anul trecut in luna iunie am primit decizie si notificare ed restructurare a postului,eu eram gravida la acea perioada (i-am instiintat in scris), am nascut in noiembrie, iar acum mi-am gasit loc de munca,ma intorc la actualul loc de munca sa-mi fac perioada de preaviz,apoi imi voi depune actele desomaj,voi sta doar cateva zile in somaj,iar imediat ma voi duce la locul de munca pe care mi l-am gasit.
Intrebare:poate angajatorul sa revina asupra deciziei de restructurare a postului si implicit toata aceats teorie mentionata nu se ma in tampla? Adica angajatorul sa ma vrea inapoi? Mentionez ca am fost in concediu prenatal iar apoi mi-a suspendat Cim confrom intrarii in CCC.
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 11:41, 13 Mai 2010
Codul muncii - Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


Nu este valabila decizia emisa de angajator anul trecut, dar poate face restructurari si sa va concedieze cand veti incheia cic. (sau cand veti reveni la sv)
In aceasta situatie, aveti dreptul la diminuarea programului de la 8 la 4 ore , respectiv 6 ore = 3 (in situatia in care renuntati la cic) si totodata mai aveti dreptul la cp un sal compensator, in situatia in care va concediaza.
(Este posibil sa se razgandeasca si sa va astepte sa hotarati singura daca ramaneti sau nu, este in avantajul lui...mai ales daca a aflat ca v-ati gasit un alt loc de munca)
Daca ati nascut in noiembrie anul trecut, in noiembrie 2011 puteti reveni la sv, sau poate vreti sa renuntati la cic si sa incepeti munca mai devreme.
PS: Ai solicitat ajutorul de nastere cf CCMUN?
Aveai termen pana la 6 luni de la nasterea copilului, de a solicita acest ajutor.
Da,mi-am gasit alt loc de munca,mi-a restructurat postul pe baza reorganizarii juridice,restructurare individuala.
Poate reveni asupra deciziei de restructurare sau nu?
Sunt in CCC,i-au 85 % din veniturile pe ultimile 12 luni,dar cu situatia actuala care este instabila si gasindu0mi alt loc de munca vreau sa ma reangajez si ma intereseaza daca voi intra in somaj,pe viitorul angajator l-ar interesa acest lucru,daca ma preia din somaj
postul nu ti-l poate restructura, decat dupa ce faci cererea de incetare cic si dupa ce-ti face decizia de incetare suspendare.
Poate veni cu o comunicare de restructurare, cu 20 zile inainte.
Dar, poate sa te tina in continuare, si sa astepte sa pleci tu cand vrei.
Daca renunti la cic ai dreptul la 6 ore/zi.
Daca actualul angajator revine cu o noua comunicare, da poti intra in somaj, dar este posibil sa se fi razgandit, in situatia in care stie ca vrei sa pleci oricum (pt a scapa de plata sal compensator)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rstructurare post inainte de a intra in ccc,poate reveni angajatorul asupra deciziei de restructurare? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Anul trecut inainte de a intra in CCC am primit de la angajator notificare preaviz si decizie de restructurare a postului,din motive economice ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte munca in cic + salarii compensatorii din cauza lichidare firma stressy stressy Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de sfatul unei persoane avizate; dc cineva ma poate ajuta as aprecia foarte mult acest lucru. Eu sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal/lichidare firma ianliana ianliana Buna ziua am o nelamurire: ce se intampla cu salariata aflata in concediu de risc maternal in cazul in care firma isi inceteaza activitatea? (vezi toată discuția)