avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias - proprietar: fara niciun act, o sa-mi dea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias - proprietar: fara niciun act, o sa-mi dea restul de garantie?

cum sa fac sa am un act ceva, o declaratie ca i-am dat banii aia si ca o sa-mi dea restul de la garantie dupa ce o sa plec de acolo? si daca reusesc sa am semnatura ei pe o declaratie ceva, o sa aiba valoare acea declaratie?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:38, 13 Mai 2010
acel act de care spuneti trebuie incheiat la primarie.si eu am ap dat in chirie si am facut actu respectiv la primarie.garantia vi se va da inapoi din cate stiu eu numai daca lasati ap cu taxele platite la zii si daca nu ati stricat ceva in casa pereti sa nu fie murdari etc.
daca incheiati la primarie ii ok sau la un notar in cel mai rau caz.
Primarie?!? Nici vorba...

Orice act semnat de proprietar prin care recunoaste primirea sumei respective si faptul ca o are de inapoiat este suficient. Daca ar fi act autentic atunci ar fi chiar titlu executoriu, insa ma indoiesc ca veti reusi sa obtineti asa ceva. Rugati proprietarul sa va dea o declaratie scrisa si semnata.
in afara dovezii clasice in care proprietarul spune ca a primit acea suma de la mine, orice alta dovada scrisa are valoare?
Totul depinde de continut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie de joc Dana Marin Dana Marin Avem de 6 luni o administratora noua, cea dinainte a fost concediata pentru indolenta. Peretii de la parterul blocului s-au murdarit mult, sunt vopsiti cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot face acte definitive pe o casa si teren in mediu rural vladmezeniuc vladmezeniuc am titlu de proprietate pe teren.am cumparato 1991 cu un proces verbal cu 4 martori de la sotia proprietarului decedat ea mai avea 2 fii majori dar actu e ... (vezi toată discuția)
Masina inchiriata cu contract de comodat la notar apoi vanduta aceluiasi persoane Attila34 Attila34 Buna seara am o intrebare acum 1 luna aproximativ am decis sa vand o masina unui prieten . Dar sa nu piarda asigurarea la masina am facut un contract de ... (vezi toată discuția)