avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copiii ai caror parinti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copiii ai caror parinti lucreaza in strainatate

Buna ziua. Am o intrebare legata de acordarea alocatiilor pentru copiii emigrati impreuna cu unul din parinti.
Lucrez legal din oct 2008 in Belgia. Din mai 2009 baiatul meu (nascut in 04.2006) a venit sa locuiasca impreuna cu mine , sotul meu ramanand in continuare in Romania. Din momentul sosirii lui aici am depus dosarul cu actele necesare la oficialitatile belgiene in vederea acordarii alocatiei de aici, intrurpand in acelasi timp acordarea alocatiei in tara. Demersul se pare a fi lung si anevoios deorece nici acum nu am inca un raspuns ( dovada ca nu doar la noi lucrurile le misca lent!) Momentan dosarul s-a blocat din cauza unor acte ce trebuiesc trimise de catre autoritatile romane la INASTI -institutia belgiana ce se ocupa de statutul social al muncitorilor independenti. Luand contact telefonic cu ei mi-au spus ca asteapta ca romanii sa trimita formularele E401 si E411. Cererea pt aceste documente a fost adresata catre Directia muncii si protectiei sociale cu sediul pe Str. Hambarului nr 6 sect 2 Bucuresti din +/- 20 martie 2010. Eu ma intreb : daca alocatia in tara era acordata din Ploiesti, domiciliul meu stabil in Romania fiind in Judetul Prahova, de ce actele nu au fost cerute direct de acolo ( in dosarul initial depus aici am inclus formularul E001 completat de Agentia judeteana pt prestatii sociale Prahova) ? Aceste acte se completeaza doar de agentiile in cauza sau si eu trebuie sa fac ceva?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:35, 13 Mai 2010
Eu zic ca e tot o dovada ca la noi lucrurile merg prost.
Teoretic nu aveti ce face, ati completat formularele la primaria de unde apartineti in Belgia, ei au trimis pt completare si parafare actele in Romania, acum nu trebuie decat ca romanii sa le trimita inapoi.
De obicei pana acum trebuia sa se rezolve.

Autoritatile din strainatate solicita confirmarile de la autoritatea centrala din Romania, deci e normal ca au apelat la directia generala.

Practic, mingea e in terenul romanilor, nu aveti ce face, dar nu va impiedica nimeni sa va interesati, sa dati un telefon, sau sa il trimiteti pe sotul dvs. in audienta.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu dubla cetatenie claudia40 claudia40 Buna ziua Am urmatoarea situatie: 1. sunt casatorita cu un cetatean belgian 2. deocamdata locuim in Romania, deci eu inca nu am rezidenta in Belgia 3. ... (vezi toată discuția)
Mutare alocatie de stat in alta tara - formalitati mmarius12 mmarius12 Buna ziua, Sot si sotie au un copil de 4 ani si muncesc legal in Belgia (ei sunt din Bistrita). Vor sa anuleze alocatia de stat a copilului din Romania si ... (vezi toată discuția)
Formularele e411 si e401 - ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii Ares-3 Ares-3 Incep prin a preciza ca orice completare la acest material pe care o poate face cineva care a obtinut alocatie sau alocatie complementara pentru copii intr-un ... (vezi toată discuția)