Va rog sa ma ajutati cu un sfat, legat de vanzarea-cumpararea unui apartament. Am achitat vanzatorului, prin intermediul agentiei, avansul de 25%, urmand ca restul (peste o sapt.) sa primeasca prin credit bancar. Apart. a fost dobandit de proprietar prin vanzare/cumparare, acum 3 ani, declarand atunci, pe proprie raspundere, asa cum reiese din contract, ca este necasatorit. Pt. a nu avea surprize de orice fel, cred ca u n este necesar ca vanzatorul sa prezinte o dovada ca este necasatorit, sau un act de divort. Mi-a spus, la un moment dat, ca ar fi divortat, are un copil, dar acestia ar fi in sua. Ce dovada sa-i cer pt. a nu avea neplaceri? Am mai citit si auzit de astfel de cazuri in care noul proprietar a pierdut totul. Este oare suficienta declaratia lui pe proprie raspundere ca este necasatorit? Va rog sa ma ajutati, stiu ca agentia, in ciuda comisionului enorm, nu raspunde de legalitatea tranzactiei.
A doua problema ar fi daca este moral sa cer un act aditional la actul de vanzare/cump., un proces verbal de predare a locuintei. N-as vrea sa ma trezesc fara usi, geamuri, baterii, etc, pt. care am acceptat pretul initial. Va multumesc pt. raspunsuri.
Nu numai ca estemoral dar este si legal sa-i cereti vanzatorului incheierea unui proces varbla de predare primire a apartamentului.
Cu privire la prima problema - daca apartamentul este intublat in Cartea funciara si acolo el apara ca unic porprietar, va e suficienta dovada.
El nu are cum sa va faca dovada negativa a faptului ca nu e castorit. Chiar daca va aduce o hotarare de divort de prin 1900 toamna, asta nu inseamna ca, dupa aceea, s-a insurat din nou#-o
Declaratia e buna, dar nu va puteti apara doar cu ea (ci si cu ea).
Alex, ce naiba, nici primul mesaj nu-l mai citesti?
OMUL A DOBANDIT APARTAMENTUL ACUM 3 ANI!!!!! Avand asta in vedere, precum si faptul ca suntem in anul 2007, ESTE OARE POSIBIL CA DOBANDIREA SA FIE ANTERIOARA LUI 1989???