avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare apart.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare apart.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, legat de vanzarea-cumpararea unui apartament. Am achitat vanzatorului, prin intermediul agentiei, avansul de 25%, urmand ca restul (peste o sapt.) sa primeasca prin credit bancar. Apart. a fost dobandit de proprietar prin vanzare/cumparare, acum 3 ani, declarand atunci, pe proprie raspundere, asa cum reiese din contract, ca este necasatorit. Pt. a nu avea surprize de orice fel, cred ca u n este necesar ca vanzatorul sa prezinte o dovada ca este necasatorit, sau un act de divort. Mi-a spus, la un moment dat, ca ar fi divortat, are un copil, dar acestia ar fi in sua. Ce dovada sa-i cer pt. a nu avea neplaceri? Am mai citit si auzit de astfel de cazuri in care noul proprietar a pierdut totul. Este oare suficienta declaratia lui pe proprie raspundere ca este necasatorit? Va rog sa ma ajutati, stiu ca agentia, in ciuda comisionului enorm, nu raspunde de legalitatea tranzactiei.
A doua problema ar fi daca este moral sa cer un act aditional la actul de vanzare/cump., un proces verbal de predare a locuintei. N-as vrea sa ma trezesc fara usi, geamuri, baterii, etc, pt. care am acceptat pretul initial. Va multumesc pt. raspunsuri.
Nu numai ca estemoral dar este si legal sa-i cereti vanzatorului incheierea unui proces varbla de predare primire a apartamentului.

Cu privire la prima problema - daca apartamentul este intublat in Cartea funciara si acolo el apara ca unic porprietar, va e suficienta dovada.
El nu are cum sa va faca dovada negativa a faptului ca nu e castorit. Chiar daca va aduce o hotarare de divort de prin 1900 toamna, asta nu inseamna ca, dupa aceea, s-a insurat din nou#-o
Declaratia e buna, dar nu va puteti apara doar cu ea (ci si cu ea).
Va multumesc pt. raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~
Alex, ce naiba, nici primul mesaj nu-l mai citesti?

OMUL A DOBANDIT APARTAMENTUL ACUM 3 ANI!!!!! Avand asta in vedere, precum si faptul ca suntem in anul 2007, ESTE OARE POSIBIL CA DOBANDIREA SA FIE ANTERIOARA LUI 1989???

Lasa lumea in pace daca nu ai chef de treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sesiza judecatoria despre un fals facut de primarie wiley_boss88 wiley_boss88 Sotul meu ,desi aveam actele de casatorie din anul 1988 in anul 2004 parinti lui au hotarat sa-i treaca casa batraneasca lui, la notar si primarie a declarat ... (vezi toată discuția)
Starea civila a vanzatoarei unui imobil Vranceanud Vranceanud Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune, care este mai neobisnuita. Am cumparat azi un apartament in Bucuresti, de la o doamna, care s-a ... (vezi toată discuția)
Plata vânzare apartament prin prima casa adrianmorarasu adrianmorarasu Bună seara Soția mea este proprietar al unui apartament pe care îl vinde prin prima casă. Se poate să dea ca și cont contul meu? Agenția imobiliară ... (vezi toată discuția)