avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari carte munca

am incetat contractul de munca cu firma de comun acord.Inspectorul de personal a incheiat la ITM cartea de munca cu 30 zile fara salariu dupa care, la ridicarea ei de la firma ,am constatat ca exista o modificare peste cele 30 zile de 120 zile.modificarea nu apare pe foaia rezervata modificarilor .Ce sa fac in acest caz,cei de la ITM m-au inregistrat cu 30 zile? este normal ce s-a facut in inscrisurile din CM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 13 Mai 2010
Daca dvs nu ati avut 120 zile CFP atunci inseamna fie ca este o eroare, fie firma v-a trecut "pe sest" in CFP si v-a platit "din mana".
Practic, pe dvs v-au vaduvit de 4 luni de vechime

Mergeti la firma si vedeti care este situatia.
Dar mai inainte mergeti la ITM si solicitati copii ale cererilor dvs de CFP ca sa vedeti despre ce este vorba
Daca s-a facut aceast corectie, atunci la capitolul VII trebuia sa se mentioneze pagina, numărul curent, coloana sau rindul, corectate, înscriindu-se totodată textul asa cum a fost modificat sau completat, numărul şi data actului pe baza căruia s-a făcut rectificarea. Corectarea se face prin taierea datelor înscrise eronat,astfel ca sa se poată citi vechea înregistrare, înscriindu-se cu tus roşu, dedesubt, datele exacte, de către unitatea în păstrarea căruia se afla carnetul de munca.

In speta, va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti de munca Lupes Fenina Lupes Fenina Daca secretara care a fost inaintea mea , a operat in cartile de munca reducerea cu 25% eu cum voi proceda acum cand trebuie sa trec in continuare contractul ... (vezi toată discuția)
Greseala completare carnet munca ContSters60781 ContSters60781 Sunt noua in completarea carnetele de munca si am din nou nevoie de ajutor.... La o incetare de contract, am uitat efectiv sa trec partea cu incetarea in ... (vezi toată discuția)
Sunt in cfp fortata de angajator si vreau sa-mi dau demisia c0rina c0rina firma la care lucrez si-a intrerupt activitatea si toti angajatii am fost pusi sa semneze cfp 30 de zile, urmand ca in aceasta perioada sa se reia ... (vezi toată discuția)