avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permisul suspendat dar cu contestatia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permisul suspendat dar cu contestatia depusa.

mi-a fost suspendat permisul de conducere si am facut contestatie la procesul verbal, dar nu am apucat inca sa ridic certificatul de grefa pentru a-mi recupera permisul, iar dovada a expirat. Am neaparat nevoie de masina in weekend si as dori sa aflu daca se considera infractiune conducerea unui autovehicul in aceste conditii.

Multumesc anticipat
Contestatia impotriva procesului-veral suspenda sanctiunile.
Pentru ca politia rutiera sa va restituie permisul trebuie
sa mergeti cu un certificat de grefa ca sa faceti dovada ca
ati formulat contestatie impotriva procesului-verbal.
Mergeti maine dimineata si luati unc ertificat de grefa
care se eliebraza pe loc, iar cu acest certificat mergeti si solicitati
sa va restituie permisul de conducere.
multumesc, daca se elibereaza pe loc este in regula, eu stiam ca dureaza o zi si din cauza asta imi faceam probleme
Termenele de solutionare a cererilor privind eliberarea certificatelor de grefa difera de la o instanta la alta. Eliberarea se poate face pe loc, insa acesta este situatia fericita, deoarece in cazul majoritatii instantelor dureaza cel putin una-doua zile lucratoare.
In alta ordine de idei, conducerea autovehilului in situatia descrisa mai sus echivaleaza cu conducerea fara permis, ceea ce atrage raspunderea penala. Evident, o argumentatie bine sustinuta in cadrul eventualului proces penal ar putea determina la achitarea dumneavoastra, insa si aici ultimul cuvant il are instanta..
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Marquez, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru amenda contraventional pt alcoolemie de 0,03 la suta.merita? Iuliu77 Iuliu77 Buna seara! As avea nevoie de ajutor.In data de azi in timpul manevrei de mers inapoi am lovit un autoturism pe care-l nu am observat in retrovizor.(conform ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)