avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

cum pot intra in posesia pensiei de intretinere obtinuta prin instanta(am primit pensia de la data introducerii actiunii) ?azi am primit acasa hoatrarea.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:37, 13 Mai 2010
I se va opri lunar din salariul debitorului in baza adresei de poprire a instantei.
Daca vreti si pensia din urma, va trebui sa legalizati hotararea si sa
solicitati investirea acesteia cu formula executorie.
Dupa aceea mergeti la un executor judecatoresc care sa inceapa
executarea silita si sa recupereze de la debitor toate sumele datorate
drept pensie de intretinere de la data introducerii actiunii.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
In primul rand trebuie sa asteptati sa treaca termenul caii de atac care curge de la data comunicarii hotararii si apoi sa legalizati hotararea.Daca pensia dvs. a fost stabilita in procent in functie de veniturile realizate de parat, instanta va trimite o poprire la locul de munca al acestuia si astfel din venitul net realizat de el veti primi 25 % lunar. , o perioada urmand sa primiti si sumele cuvenite de la data introducerii actiunii.Daca insa pensia a fost stabilita la venitul minim pe economie si deci paratul nu are venit situatia se schimba.Reveniti cu detalii pentru ca intrebarea dvs. nu contine detaliile necesare cu privire la situatia modului de stabilire al pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)