buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al tatalui,desi acesta pleaca pe nave doar cu contracte si printr-o firma intermediara din constanta,nefiind salariat.la dosar a adus numai banii rulati in banca in urma contractelor si contractele in baza carora pleca.eu am facut apel la aceasta hotarare ,atacand punctele legate de divort si partaj.am incercat sa obtin legalizarea acestei hotarari data de prima instanta pentru ca ma interesa partea legata de pensia copilului ,dar acea functionara mi-a spus ca nu se poate legaliza ptr ca am facut ape,l desi stiam ca hot date de prima instanta cu privire la pensia de intretinere nu pot fi atacate cu apel.ce pot face in aceasta situatie?
In ceea ce priveste pensia de intretinere, aceasta este executorie de drept de la momentul introducerii actiunii la instanta de judecata. Ca sentinta este atacata cu apel nu influenteaza cu nimic obligatia debitorului de a plati pensia de intretinere asa cum s-a consemnat si in sentinta.
Pensia de intretinere a minorului este atacata cu recurs.Deocamdata nu se poate legaliza, pana la finalizarea procesului(cand va capata caracterul definitiv).Dar obligatia exista chiar prin hotararea instantei de fond.
si cum il poate determina aceasta hotarare pe tatal minorei sa plateasca?mentionez ca cei de la politie mi-au spus ca ei nu pot face nimic in acest sens,pana cand pe acea hotarare nu va mai scrie ca poate fi atacata.deci ei vor ceva definitiv pentru a putea actiona in baza art.305.
Vorbiti de pensie de intretinere si de cercetare penala. Sper ca e vorba totusi, de un proces civil. O hotarare se pune in executare prin instiintarea reprezentantilor legali ai locului unde lucreaza, pentru poprire, sau daca nu reusiti ,prin executorul judecatoresc.
cei de la firma au spus ca ei sunt intermediari si ca el nu este angajatul lor.nu este nici angajatul firmei straine, lucreaza pentru cei din strainatate in baza unor contracte semnate in romania prin aceasta firma intermediara.firma intermediara se numeste barklav,iar directorul ei este si consulul onorific al norvegiei in romania.cu toate acestea mi-a spus ca daca nu are ceva oficial nu ma poate ajuta cu nimic(.adica sa ii trimita instanta o adresa oficiala.),iar instanta nu a trimis nimic,pentru ca eu am facut apel pentru alte puncte din hotarare.ce ar mai fi de facut in acest caz? sa mai astept inca un an si jumatate pana cand copilul meu va obtine drepturile ce i se cuvin?