avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel?

buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al tatalui,desi acesta pleaca pe nave doar cu contracte si printr-o firma intermediara din constanta,nefiind salariat.la dosar a adus numai banii rulati in banca in urma contractelor si contractele in baza carora pleca.eu am facut apel la aceasta hotarare ,atacand punctele legate de divort si partaj.am incercat sa obtin legalizarea acestei hotarari data de prima instanta pentru ca ma interesa partea legata de pensia copilului ,dar acea functionara mi-a spus ca nu se poate legaliza ptr ca am facut ape,l desi stiam ca hot date de prima instanta cu privire la pensia de intretinere nu pot fi atacate cu apel.ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Loredana Puscasu , 20:31, 3 Februarie 2010
E cam greu de pus in executare acesta hotarare.Ori cereti in apel sa va specifice o suma, ori cereti recalcularea printr-o noua actiune...Altfel trebuie luna de luna sa dovediti ce reprezinta 1/4 din venituri si e vai si amar#-o
se poate discuta in apel problema legata de pensia de intretinere daca eu am atacat cu totul alte puncte ale acelei hotarari?
In apel se vor dezbate doar acele dispozitii ale instantei care au fost atacate, nu se va putea pune in discutie nimic altceva in afara de acele dispozitii care v-au nemultumit . Pentru cazul cu pensia de intretinere va trebui sa deschideti o alta actiune si sa cereti stabilirea pensiei de intretinere la venitul minim pe economie daca fostul sot actualmente nu mai realizeaza venituri.Cel mai bine ar fi sa cereti sfatul unui avocat, are experienta si va poate ajuta in functie de situatia dumneavoastra pentru ca fiecare caz in parte e un caz particular.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Loredana Puscasu,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere filipandra filipandra cum pot intra in posesia pensiei de intretinere obtinuta prin instanta(am primit pensia de la data introducerii actiunii) ?azi am primit acasa hoatrarea. (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu A dat Dumnezeu si mi-a venit prin posta hotararea de divort insa am observat ca nu este definitiva si irevocabila, ba dimpotiva se precizeaza ca se poate ataca ... (vezi toată discuția)
Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)