avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LICHIDARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LICHIDARE

AM AVUT O ANGAJATA CARE TIMP DE TREI ANI A FOST PONTATA NEMOTIVATA,IAR STATUL DE PLATA ERA CU 0,TIMP IN CARE I S.A TOT TRANSMIS SA VINA LA SEDIUL FIRMEI PENTRU A.SI FACE LICHIDAREA.nEAVAND NICI UN RASPUNS DIN PARTEA EI,ANUL ACESTA IN LUNA MARTIE I S.A DESFACUT CONTRACTUL DE MUNCA.a FOST CHEMATA LA SEDIU,A RIDICAT UN EXEMPLAR DIN DECIZIA DE DESFACERE A CONTRAC TULUI DE MUNCA,FARA SA SEMNEZE SI DISPARAND CU EA.ACUM EA DA FIRMA IN JUDECATA SI NU RECUNOASTE CA I S.A INMANAT DECIZIA DE DESFACERE A CONTRACTULUI DE MUNCA,IN PLUS CERE PLATA PE TOATA PERIOADA PE CARE NU A LUCRAT.CE AVEM DE FACUT IN CAZUL ACESTA CA TOTUL SA FIE LEGAL?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:21, 14 Mai 2010
1. Cand a ridicat decizia de concediere a semnat ca a primit un exemplar?
Daca nu trebuie sa faceti dovada ca a primit un exemplar/

2. De cand a inceput sa absenteze trebuia sa i se intocmeasca un referat, pe baza caruia trebuia demarata procedura cercetarii prealabile disciplinare.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
CUM SA FACEM DOVADA CA A RIDICAT UN EXEMPLAR DIN DECIZIA DE INCETARE A CONTRACTULUI DE MUNCA,IN AFARA FAPTULUI CA ERAU 2 MARTORI DE FATA?REFERAT NU I S.A FACUT,CI DOAR ESTE TRECUTA NEMOTIVATA SI STATUL DE PLATA ESTE 0.
I s-a facut cercetarea disciplinara , conform prevederilor Codului muncii?
Daca i-ati incetat contractul de munca fara cercetare prealabila , instanta poate considera nelegala dispozitia de concediere .
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
zzenovia, utilizator
-daca nu ati facut cercetare disciplinara in instanta va castiga angajata si va trebui sa anulati decizia de incetare, dupa care ea va trebui sa se prezinte la lucru si daca nu o face atunci aplicati masurile conform legii.

-dar nu veti plati salariile pe cei trei ani pentru ca nu are dovada prezentei, semnatura in condica de prezenta sau inregistrarea electronica, sau semnatura pe orice alte acte (facturi, chitante, procese verbale, preluare corespondenta etc. --- semnaturi zilnice)

-dar nu a avut carte de munca? ce a facut intre timp persoana, a lucrat la alta firma?....poate aveti posibilitatea sa demonstrati ca a lucrat in alta parte, ca a fost plecata din tara etc.

- sfatul meu este ca angajatorul ar trebui sa apeleze la un avocat

Multa bafta.

CE AVEM DE FACUT IN CAZUL ACESTA CA TOTUL SA FIE LEGAL?

Acum puteti sa o chemati pentu cercetare disciplinare in care sa motiveze lipsa ei 3 ani de zile de la locul de munca, iar daca nu se prezinta in data propusa de dumneavoastra ii desfaceti disciplinar cim (aceasta informatie sa fie in instiintarea pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire). Daca se prezinta sa motiveze in scris, dupa care angajata primeste avertisment ca daca mai lipseste nemotivat ii se va desface direct contractul de munca disciplinar.
Daca vine la lucru urmatoarea zi incepeti procesul de restructurare a firmei inmanandu-i instiintarea de concediere pentru desfintarea locului de munca(3 ani nu a fost nevoie de ea). Va rebui sa ii platiti cele 20 zile lucratoare plus 2 zile de concediu plus un salar compensatoriu, dar asa sunteti in legalitate si nu va avea castig in instanta.

Succes
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
lorelayold76, utilizator
La proces puteti solicita proba cu martori. Ii veti aduce pe cei 2 martori care au fost acolo cand a primit decizia si care vor trebui sa povesteasca cum s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara hero services hero services buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara prealabila virgilvwu virgilvwu Buna ziua,problema mea este in felul urmator;In data de 10-01-2011,am primit prim posta o scrisoare de cercetare disciplinara cu data emiterii de ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)