avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere la serviciu dupa concediul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere la serviciu dupa concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca, dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilulu, poti fi data in somaj imediat, sau dupa o anumita perioada de timp, sau care sunt posibilitatile sa fi data afara, pentru ca, teoretic , conform contractului colectiv de munca, nu ar putea sa te dea afara 6 luni.Deci in concluzie ar putea putea fi gasita o portita prin care sa nu se rerspecte acest lucru?Va rog daca puteti sa ma lamuriti cat mai repede, pentru ca imediat trebuie sa ma reintorc la munca si sa stiu la ce sa ma astept.
Va multumesc mult!
Mihaela Craciun
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 18:24, 16 Mai 2010
1. Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii ori a falimentului.

2. La reintoarcerea din CIC , angajatorul paote decide concedierea dvs pentru motive neimputabile salariatului ... termenul de 6 luni este prevazut pentru concedierea pentru necorespundere profesionala si nu pentru alt tip de concediere.

3. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Din pacate, in cate vedeti din aspunsul complet al colegului , nu puteti sa-i obligati sa va mentina...:(
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns, dar daca se desface contractul de munca pentru motive neimputabile salariatului,atunci inseamna ca se va desfiinta postul si ca pentru desfiintarea postului ar trebui sa demonstreze ca societatea are dificultăţi economice sau si-a reorganizat activitatea, ar mai putea fi si alte motive? In cazul acesta eu as putea primi somaj?
Si, am mai auzit varianta ca un post ar fi fost desfiintat in timpul concediului pentru cresterea copilului ( e legal?)si la intoarcere, persoana in cauza, a fost tinuta in concediu fara plata, pana i s-a gasit un alt post.Este posibil si legal asa ceva?
Va mutumesc!
Cu stima,
Mihaela Craciun
Bineanteles ca trebuie sa demonstreze ca au probleme economica, dar , in instanta...iar procesul dureaza cel putin 1 an.
Se pot gasi tot soiul de solutii...Ce e legal sau nu se apreciaza tot de instanta...
Dar as putea avea sanse, pentru ca sigur nu ma asteapta cu mainile deschis ca mi s-a spus ca ei au deja o secretara, deci sigur vor face ceva asa ca si eu as vrea sa ma informez cat mai bine sa stiu ce am de facut.Ati mai avea o alta solutie?

Alte discuții în legătură

Test profesional la revenirea din cic ramiha ramiha Buna ziua, Prietena mea a fost in CIC timp de 2 ani, urmand sa reinceapa serviciul pe 14 aprilie. A fost anuntata de la serviciu ca in prima zi de munca ... (vezi toată discuția)
Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de adaptare dupa revenire din cic akinom0440 akinom0440 Buna ziua, am revenit din CIC acum 2 luni iar acum angajatorul a hotarat sa ma trimita in delegatie (desi fisa mea de post nu prevede asa ceva...postul meu ... (vezi toată discuția)
Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil andreiuta andreiuta Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)