avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de adaptare dupa revenire din CIC

Buna ziua,

am revenit din CIC acum 2 luni iar acum angajatorul a hotarat sa ma trimita in delegatie (desi fisa mea de post nu prevede asa ceva...postul meu este unul de birou de cand m-am angajat). Banuiala mea este, ca angajatorul cauta o modalitate de a ma da afara inainte de implinirea celor 6 luni trimitandu-ma in delegatie si stiind ca voi refuza sa plec in deplasare avand copil de crescut si ingrijit acasa. Angajatorul ma poate da afara daca eu refuz sa plec in delegatie ? Sau nici macar asa nu ma poate da afara eu aflandu-ma inca in perioada de 6 luni de adaptare dupa revenirea din CIC ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 20 Iunie 2010
Nu va poate dea afara pentru necorespundere profesionala 06 luni In rest, disciplinar sau prin reorganizare, poate si in acest interval
citisem candva, ca in perioada de adaptare de 6 luni nu pot fi data afara decat daca angajatorul se afla in reorganizare, in dificultate economica (acesta fiind singurul motiv pentru care as putea fi data afara in timpul celor 6 luni), insa nu mai stiu unde am citit asta. M-ar fi interesat exact unde se afla aceasta prevedere legala. Stiu sigur ca am citit asta.

va multumesc
1. Nu exista un text de lege care sa spuna asa ceva. Poate nu ati inteles dvs.
2. Va redau din CCMUNN pe anii 2207-2010:
Art.76 (3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
3. Asadar nu puteti fi concediata pe motiv de necorespundere profesionala dar daca se desfiinteaza postul ocupat de dvs. sau comiteti un act de indisciplina atunci puteti fi concediata.
In cazul restructurarii postului as avea castig de cauza in instanta aratand ca pe timpul cat am fost CCC a fost angajata o persoana pe perioada nedeterminata ?(am fost reprimita pe postul meu, insa din cauza faptului ca a fost angajata o persoana pe perioada nedeterminata ni se spune acum ca suntem prea multi si ca un post va fi restructurat daca refuzam sa plecam in deplasare.)
Nu s-ar fi pus problema restructurarii unui post daca de la inceput ar fi fost angajata o persoana pe perioada nedeterminata in locul meu pana la revenirea mea din CCC.

Va multumesc
1. Puteti incerca si aceasta varianta dar trebuie sa consultati un avocat pe legislatia muncii care sa stie sa puna problema si sa contracareze pe avocatul angajatorului.
2. Presupunand ca ati castiga procesul s-ar putea ca angajatorul sa va concedieze imediat, de aceasta data luand masuri sa o faca fara a se mai abate de la lege nici un pic.

Alte discuții în legătură

Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)
Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil andreiuta andreiuta Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Reangajarea dupa concediu crestere copil maramihai maramihai am nascut pe 4 aprilie 2008. pe 06 aprilie 2010 am revenit la serviciu. firma face restructurari si mi s-a spus ca nu pot sa ma dea afara timp de 6 luni dar ... (vezi toată discuția)