am revenit din CIC acum 2 luni iar acum angajatorul a hotarat sa ma trimita in delegatie (desi fisa mea de post nu prevede asa ceva...postul meu este unul de birou de cand m-am angajat). Banuiala mea este, ca angajatorul cauta o modalitate de a ma da afara inainte de implinirea celor 6 luni trimitandu-ma in delegatie si stiind ca voi refuza sa plec in deplasare avand copil de crescut si ingrijit acasa. Angajatorul ma poate da afara daca eu refuz sa plec in delegatie ? Sau nici macar asa nu ma poate da afara eu aflandu-ma inca in perioada de 6 luni de adaptare dupa revenirea din CIC ?
Daca ati fost reprimita pe postul dvs, atunci angajatorul nu a incalcat nicio prevedere legala si , prin urmare, poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
Masura delegarii sau a detasarii nu sunt incluse in c.i.m. , ele pot fi dispuse de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Având în vedere că delegarea este obligatorie, refuzul salariatului de a se conforma constituie o încălcare a atribuţiilor de serviciu.