avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de adaptare dupa revenire din CIC

Buna ziua,

am revenit din CIC acum 2 luni iar acum angajatorul a hotarat sa ma trimita in delegatie (desi fisa mea de post nu prevede asa ceva...postul meu este unul de birou de cand m-am angajat). Banuiala mea este, ca angajatorul cauta o modalitate de a ma da afara inainte de implinirea celor 6 luni trimitandu-ma in delegatie si stiind ca voi refuza sa plec in deplasare avand copil de crescut si ingrijit acasa. Angajatorul ma poate da afara daca eu refuz sa plec in delegatie ? Sau nici macar asa nu ma poate da afara eu aflandu-ma inca in perioada de 6 luni de adaptare dupa revenirea din CIC ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 20 Iunie 2010
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca ati fost reprimita pe postul dvs, atunci angajatorul nu a incalcat nicio prevedere legala si , prin urmare, poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.

Masura delegarii sau a detasarii nu sunt incluse in c.i.m. , ele pot fi dispuse de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Având în vedere că delegarea este obligatorie, refuzul salariatului de a se conforma constituie o încălcare a atribuţiilor de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)
Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil andreiuta andreiuta Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Reangajarea dupa concediu crestere copil maramihai maramihai am nascut pe 4 aprilie 2008. pe 06 aprilie 2010 am revenit la serviciu. firma face restructurari si mi s-a spus ca nu pot sa ma dea afara timp de 6 luni dar ... (vezi toată discuția)