avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bloc intre case = dezastru pt case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bloc intre case = dezastru pt case

Salut!

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pt a scapa de blocul de langa noi, care acum se construieste??

Avem un vecin care a facut tot ce i-a stat in putinta si obtinut o autorizatie ca sa-si construiasca un bloc langa noi: la SUD de noi, in zona de case etc; are toate aprobarile; are chiar 2 autorizatii: in prima avea plan topo fals (adica distantele pana la limitele lui de proprietate erau declarte mai mari ca in realitate, noi eram pusi altundeva, unii vecini nu exista); a cerut modificare de proiect si a obtinut-o, asa ca are o a doua autorizatie, in care a redus volumetria si a "corectat" falsurile din prima. Pt noi problemele care ni le creeaza sunt: blocul are ferestre, balcoane spre noi, e inalt, are multi locatari (S+P+2E+M). Am facut o multime de sesizari, dar am primit raspunsuri in doi peri. L-am dat in judecata, dar merge f incet si deja a ajuns la acoperis.
Cf. normelor de urbanism, trebuie sa aiba min 5 m fata de fundul gradinii si 3 fata de lateral; nu are, dar... "totul e in regula", dupa cei de la control.
Are aprobare in a doua autorizatie pt S+P+2E si 3 apartamente, el a construit deja6+mansarda, dar cei de la control vad doar 3!...
Panou de identificare corespunzator si vizibil nu a avut si nu are, dar cei de la control spun ca e totul ok....
Pt asemenea blocuri plasate "strategic" in zone bune, intre case, taxa de obtinere a autorizatiei se spune ca este un apartament; la sutele de mii de euro la care se vor vinde in zona noastra se pare ca a functionat.

Ce sa fac???????
In ce lege/ legi/ norme etc se spune ca este necesar acordul vecinilor?
Ce legi, norme sa mai citesc?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:45, 27 Martie 2007
in instanta cereti expertiza, pt dovedirea celor mentionate aci....cred ca instanta nu s-ar multumi cu un apartament pt a inchide ochii, cel putin eu sper ca nu:).....ca de expert nu pot a face vorbire, nu imi ajung dintii pt asta:D
citem undeva ca o cladire nu poate depasi ca inaltime distanta dintre ea ai alta locuinta /sau dublul distantei, nu mai stiu exact.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie si distante intre cladiri... marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am cumparat un teren, pentru a construi pe el un bloc. Am obtinut certificat de urbanism pt. p+2e+m, si eu voiam sa fac 3e, asa ca am scos un ... (vezi toată discuția)
Urgent! constructie limita proprietate! tynatwine tynatwine Buna ziua, Langa noi (bloc P+3e+m) se construieste bloc P+2e+m,. Au inceput saparea fundatiei la 3 m. de limita de proprietate. Politia a spus ca e in ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cladiri paul_anita paul_anita in anul 1991 am cumparat un teren pe care am construit o casa p+2e+m (finalizata in 2001 )care se afla la o distanta de 1.80m (in zona parterului ) fata de ... (vezi toată discuția)