buna ziua..daca ma poate ajuta cineva..srl..2 administratori.. in perioada iunie-iulie 2007 am prestat servicii de constructii si amenajari interioare la alt srl nestiind ca in acea perioada nu mai trebuie taxat tva-ul..acum acel srl ne-a dat in judecata si a castigat procesul iar acum trebuie sa platim acel tva..pt ca nu am stiut ca trebuie taxat acel tva noi l-am platit la stat..pana la proces am avut control de la fisc si garda financiara si ne-au transmis ca sunt in regula si ca e vina lor ca au platit tva-ul..ce pot sa mai fac acum ca ei au castigat procesul?..va multumesc
dvoastra va trebui sa faceti si facturi de corectie, in care tva-ul colectat eronat sa-l stornati si sa facturati corect fara tva.
Deci o sa iasa tva de recuperat de pe acele facturi (colectat cu minus), iar tva-ul pe care il veti restitui firmei se va recupera din tva-ul de plata sau il veti solicita la rambursare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperarea tva
danieladanciu
as dori si eu care este procedura de recuperarea a tva de la stat, mi-am infiintat un srl-d, prin programul de stimulare al tinerilor, am cumparat utilaje, dar ... (vezi toată discuția)
Facturare tva eronat
mikkita
Dupa controlul facut de anaf in urma cererii de rambursare tva am constatat ca la vanzarea de imobil s-a aplicat tva normal de 20% si nu taxare inversa . ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal
tzuku51
Referitor Art.159-Corectarea documentelor,al.3:\\"Pe facturile (de corectie)emise se va face mentiunea ca sunt emise dupa control si se vor inscrie intr-o ... (vezi toată discuția)