avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperarea tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperarea tva

as dori si eu care este procedura de recuperarea a tva de la stat, mi-am infiintat un srl-d, prin programul de stimulare al tinerilor, am cumparat utilaje, dar tva-ul este o chelt neeligibila, si as dor sa-l recuperez, suma este peste 10.000.
Merita efortul?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:33, 7 Septembrie 2011
In Decontul TVA care urmeaza a fi depus, unde scrie "solicitati rambursarea soldului sumei negative a TVA" completati in casuta alaturata "DA".

Daca merita efortul? Incercati!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Aveti in vedere ca inainte de a vi se va face rambursarea TVA-ului vi se va face un control fiscal si daca stiti ca ati mai prins si cheltuieli la care nu aveti dreptul poate sa vi se diminueze suma pe care o aveti de recuperat. Unii in urma controlului au de plata TVA si mai platesc si majorari sa penalitati, asta in functie de cat de corect au tinut contabilitatea.
Puteti beneficia de rambursare tva-ului platit pe acele utilaje (catre furnizori) numai daca srl-ul dvoastra este inregistrat ca platitor de tva.
Daca ati optat pt regismul special de scutire pina la 35000 euro, nu puteti deduce acel tva, deci nu-l puteti solicita la rambursare.

Faptul ca este chelt neeligibila in cadrul unei finantari, inseamna ca acea valoare trebuie finantata din sursele proprii ale srl-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare tva de plata-de recuperat gingin65 gingin65 Daca luna precedenta (ianuarie)am solicitat rambursare TVA si controlul nu s-a facut inca,iar luna curenta (februarie)am TVA de plata se poate face cerere de ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva ofelia23 ofelia23 am deschis de cateva luni o firma platitoare de TVA , si as dori sa stiu ce inseamna rambursarea TVA-ului , ce criterii trebuiesc indeplinite , ce implica ... (vezi toată discuția)
Proces tva biga202 biga202 buna ziua..daca ma poate ajuta cineva..srl..2 administratori.. in perioada iunie-iulie 2007 am prestat servicii de constructii si amenajari interioare la alt ... (vezi toată discuția)