avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... din nou legea 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

din nou legea 49/2010

www.avocatnet.ro/content/art... ..
va atasez un articol aparut azi pe avocatnet.ro, legat de care am o nedumerire..daca dosarul de pensionare a fost depus inainte de 01.04.2010 si salariatul primeste decizia de pensionare, trebuie sa ii incetez contractul daca doresc sa il pastrez in activitate?Nu ii pot mentiona in carnetul de munca " continua activitatea in baza aceluiasi contract?din cate stiu legea 49/2010 nu are caracter retroactiv, prin urmare nu vad de ce ar trebui sa fac decizie de incetare cim (de drept) si apoi un alt contract..
multumesc pentru parerile dvs..
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Ank27, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 11:51, 14 Mai 2010
Eu cred ca modificarile legislative s-au facut pentru a=i da posibilitatea angajatorului de a-i inceta de drept cim al salariatului care indeplineste conditile de pensionare . Fara aceasta reglementare salariatul care indeplinea conditile de pensionare ar fi putut sa nu solicite pensionarea si sa presteze activitate in continuare, angajatorul neputandu-i inceta cim daca nu avea decizia de pensionare . Acum i poate inceta cim si il poate mentine in activitate numai cu acordul angajatorului .
Inclin sa cred ca este corect si dupa noua lege sa-i fac mentiunea "continua activitatea in baza aceluiasi contract de munca " si sa-i intocmesc un act aditional la cim , pentru ca, desi legislatia precizeaza ca poate continua activitatea cu acordul angajatorului este nevoie si de acordul salariatului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie asupra capacitatii de munca emiliaa emiliaa Buna ziua, Am un angajat cu timp partial de 2 ore/zi care beneficiaza de CM in perioada 10.04- 30.04.2010. Pe 20.04.2010 i-a fost emisa decizia asupra ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate aijin aijin Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)
Speta - dreptul muncii andrei_pap87 andrei_pap87 In cazul unui angajat cu contract de munca pe per. nedeterminata care a dobandit in anul 2009 calitatea de pensionar, prin dec. de pensionare eliberata de Casa ... (vezi toată discuția)