avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INMATRICULARE MASINA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INMATRICULARE MASINA

Buna ziua.
Prietenul meu a intampinat urmatoarea problema:
1.a cumparat o masina la mana a 2-a
2.proprietareul din talon a facut un contract de vanzare cumparare cu cumnatul sau,cel de la care am luat masina
3.cei care au intocmit contractul de vanzare cumparare intre prietenul meu si cumnatul au gresit contractul(noi nestiind acest lucru atunci)
4.prietenul a facut RAR-ul(pe baza contractului de vanzare dintre cumnat si prieten)
5.problema a intampinat-o in momentul in care a ajuns cu actele la politie si acolo i s-a cerut PROCURA dintre proprietar si cumnat prin care i se da dreptul cumnatului sa vanda masina(desi intre ei s-a semnat un contract de vanzare cumparare,ca sa se poata vinde masina de cumnat)
6.ce poate face in aceasta situatie prietenul meu?cei de la politie i-au spus ca are nevoie de procura(numai k pe procura trebuie trecuta data in care s-a facut vanzarea masinii de catre proprietar catre prietenul meu).Se poate face asa ceva?si daca nu,ce se mai poate face in aceasta situatie(cei care au intocmit contractul de vanzare cumparare dintre prietenul meu si cumnat au fost si cei care au spus k nu mai e nevoie de nici o procura daca s-a semnat contractul de vanzare cumpare dintre proprietarul din talon si cumnat)
Am nevoie urgent de raspunsuri.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:32, 14 Mai 2010
=D>
Be positive:) si poti sa ne spui daca s-a rezolvat;)
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietar masina ce nu este trecut in cartea de identitate a masinii Adrian63 Adrian63 Este posibil sa achizitionez o masina ce este la cineva ce nu este trecut in cartea de identitate a masinii? Persoana respectiva (vanzatorul) mi-a sugerat sa ... (vezi toată discuția)
Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - auto înmatriculat în romania dyma1982 dyma1982 Buna ziua. Scriu aici poate e cineva care ma poate ajuta cu informatii / sfaturi. Am incercat si din alte surse dar unele informatii se bat in cap sau nu stiu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)