avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... conflict de interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

conflict de interese

Lucrez intr-o institutie publica si ocup functia de Sef birou juridic-contencios,cu atributii de consilier juridic. Impreuna cu colegii am depus o contestatie privind Dispozitia de reincadrare conform legii 330, prin care ni s-a taiat sporul de fidelitate acordat pe baza Acordului colectiv. Directorul institutiei considera ca nu puteam fi semnatara unei astfel de contestatii deoarece sunt consilier juridic si ar trebui sa reprezint institutia. Dar cu dreptul de asociere sindicală prevazut de Legea 188 cum ramane? Va rog sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 12:52, 14 Mai 2010
Nu semnati in calitate de reprezentant al institutiei, ci in calitate de angajat, respectiv functionar public.
Reprezentarea institutiei o are directorul care poate sa-si delege calitaea de reprezentant si prepusilor sai, respectiv d-voastra.
Nu are baza legala ce sustine directorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare atribuţii... fă bine şi asteapta sa vina raul cernovschi cernovschi Sunt funcţionar public de execuţie într-o instituţie publică având calitatea de consilier juridic debutant. Având în vedere ca un compartiment din ... (vezi toată discuția)
Citat conducatorul institutiei cola cola decizia de modificare a raportului de munca , emisa de conducatorul institutiei ( ordonator tertiar de credite) a fost contestata la instanta de contencios ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate?urgent cola cola eu cola sunt reclamant in proces impreuna cu toti membrii de sindicat , inclusiv persoanele din conducerea institutiei .Obiect:suplimentul postului, treptei de ... (vezi toată discuția)