avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... citat conducatorul institutiei
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

citat conducatorul institutiei

decizia de modificare a raportului de munca , emisa de conducatorul institutiei ( ordonator tertiar de credite) a fost contestata la instanta de contencios administrativ .Cererea de chemare in judecata si citatia sunt emise , in calitate de parat - conducatorul institutiei (si nu institutia publica ) in calitate de angajator si ordonator tertiar de credite. Este corect ? Nu trebuia actionata in instanta autoritatea administrativa? Consilierul juridic poate apara persoana si nu institutia cu care are raporturi de serviciu? Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:03, 3 Noiembrie 2008
Poate fi chemat in judecata si conducatorul institutiei (autoritatii) publice care a emis actul vatamator, desigur ca in acest caz consilierul juridic nu poate apara o asemenea persoana, ci numai autoritatea publica.
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, poate fi citat in calitate de parat si conducatorul institutiei, daca reclamantul asa apreciaza! In opinia mea este obligatorie si citarea institutiei, mai ales daca reclamantul vrea sa castige! In mod evident si potrivit Legii nr. 514/2003, consilierul juridic asigura reprezentarea in instanta a institutiei publice, nu a directorului acesteia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate?urgent cola cola eu cola sunt reclamant in proces impreuna cu toti membrii de sindicat , inclusiv persoanele din conducerea institutiei .Obiect:suplimentul postului, treptei de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic primarie / atacarea in justitie a refuzului primarului de a achita contravaloarea taxelor de inscriere in colegiul consilierilor juridici bukinst bukinst In cazul refuzului primarului de a deconta cheltuielile consilierului juridic, platite in avans, pentru înscrierea în Colegiul Consilierilor Juridici ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa sune actiunea? allexandru83 allexandru83 Intrucat institutia nu avea la acea data (2007) aprobat in organigrama un post de consilier juridic, o persoana este recrutata si incadrata ca functionar ... (vezi toată discuția)