avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale. Conciliere sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale. Conciliere sau nu?

Un grup de angajati doresc sa actioneze in judecata spitalul la care lucreaza pentru a solicita plata unor sporuri care li se cuvin in baza unei ordonante a guvernului. Intrebarea este asta: este necesara vreo procedura prealabila a concilierii? Am cautat si parerile sunt impartite. Angajatii au notificat spitalul cu privire la remedierea situatiei si au primit raspuns. Daca este obligatorie concilierea, ar putea o asemenea notificare sa acopere aceasta procedura?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:21, 14 Mai 2010
#-o Si eu m-am lovit de aceasta problema.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
alexutza2010, utilizator
Nu este necesara o faza prealabila de conciliere.
Daca salariatii au notificat conducerea asta va deminstra ca salariatii au fost de buna credinta si au incercat o rezolvare a conflictului inainte de intentarea actiunii in justitie.
Vor depune la contestatie, ca anexa, si o copie a acestei notificari, pe langa alte anexe.
Multumesc mult pentru aceste lamuriri.
Multumesc si eu pt explicatii. Am inteles ca exista instante care considera necesarao asemenea procedura. De aici confuzia.
Nu este necesara, dar da bine in fata instantei sa demonstrezi ca esti de buna credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata - e necesar trimitere adresa catre debitor ? Krissia . Krissia . 1.La somatia de plata din cate stiu nu este necesara procedura concilierii directe prevazuta de c pr civ. Asa e ? 2.E obligatoriu sa trimiti adresa la ... (vezi toată discuția)
Notificare alex70g alex70g ma poate cineva ajuta cu o informatie referitoare la notificare ce este si ce o reglementeaza ??? (vezi toată discuția)
Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)