Nu prea cred, ca ar fi vreo doua zile de vorbit asa, in general.
Fiti mai explicit, aratati exact care e problema.
In plus, notificarea are si rolul de a speria putintel partea careia i se adreseaza, asa incat, daca nu are un limbaj tehnic ce sa denote cunostinte de drept si seriozitate, cam greu sa-si atinga scopul...
:offtopic: Va rog sa aveti un astfel de titlu al subiectului care sa trimita la problema din el; in acest mod si altii cu probleme similare pot gasi si accesa subiectul. Multumesc.
Buna ziua!
Notificarea este modalitatea prin care ii puteti pune in vedere uei persoane lucruri pe care altfel nu i le puteti comunica.
De obicei (si ca sa aiva o forma oficiala) se trimite printr-un executor judecatoresc.
Ii puteti pune in vedere notificatului restituirea unei sume de bani, sa fie prezent la o anumita data si intr-un anumit loc pentru a primi o suma de bani, remedierea unei situatii pe care o considerati ca fiind nelegala, executarea de buna voie a dispozitiilor unei sentinte, convocarea la conciliere etc.
Reprezinta totodata si dovada bunei credinte in vederea solutionarii uniu litigiu pe cale amiabila, in cazul in care se ajunge la proces.
Daca ne spuneti situatia dvs. concreta, va putem oferi detalii cat mai precise.
Spre exemplu, una din situatiile in care se uziteaza notificarea este cea prevazuta ca obligatorie de art. 720 indice 1/ Cod procedura civila (trimiterea convocarii la conciliere pentru stuatiile in care se pretind sume de bani de la o persoana juridica, in litigiile comerciale).
Cu stima,
av. Silviu Serban
va multumesc pentru raspuns,sincer .
dar dupa parerea mea 720 indice 1 reglementeza procedura premergatoare actiunii in instanta printr-o cerrere de conciliere sau mai pe scurt spus incercarea de a rezolva un litigiu pe cale amiabila
dar intrebarea mea ramane ce reglementeaza NOTIFICAREA daca pot folosi notificarea inaintea cereri de conciliere (eu stiu ca nu prevalandu-am de 720 indice 1 )
stimata doamana avocat eu am intrebat concret ce act juridic reglementeaza notificarea si ce este ea ???
ca ea sperie sau nu pe cineva sau nu nu are importanta ca legile nu se aplica cu presupuneri si concret de aceea ,sincer vreau sa vb-im la concret
va multumesc pentru intelegere
Puteti trimite de cate ori si oricand vreti notificari... Dar notificarea nu reglementeaza nimic, ea e un mijloc... atat.
De asemenea, forma notificarii nu depinde de cum e ea comunicata, caci cine o tine in mana in momentul predarii catre destinatar nu-i schimba forma, nici pe cea fizica si nici pe cea juridica.
Este vorba de procedura de notificare, lucru care e altceva, in functie de asta notificarea producand anumite efecte sau nu...