avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare

ma poate cineva ajuta cu o informatie referitoare la notificare ce este si ce o reglementeaza ???
Da, o puteti folosi, insa in cazurile in care procedura concilierii este una obligatorie conform 720 indice 1/CPC, apare ca inutila o eventuala notificare prealabila, urmand sa le mai trimiteti inca o notificare prin care ii convocati la conciliere in cazul in care nu v-au raspuns la prima notificare.
Nimeni nu va impiedica sa o trimiteti, insa la ce va foloseste in cazul in care debitorul obligatiei nu ii da curs?
Asa, macar ati indeplinit procedura obligatorie.
Gasiti notificarea ca o atributie a executorului judecatoresc in art.7, lit.b din lg. 188/ 2000. Acolo va si spune ce anume poate fi notificat : "notificarea actelor judiciare si extrajudiciare".
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2008
Cabinet de avocat Silviu SERBAN, Avocat
domnule avocat ,sincer va multumesc
asa este notificarea de reziliere a unui contract fara respectarea in prealabila a proceduri 720 indice 1 cpc este nula
mi-ati raspuns scurt si la obiect si va admir poate o sa ne cunoastem
si eu sunt absolvent al facultati de drept cu 10 numai ca de 6 ani nu am mai activat efectiv in aceasta profesie cu toate ca mi-a placut f mult si inca ma simpt f atras de ea
cu deosebita stima
manager
jr alexandru vasile
alex70g a scris:

[...] dar intrebarea mea ramane ce reglementeaza NOTIFICAREA daca pot folosi notificarea inaintea cereri de conciliere (eu stiu ca nu prevalandu-am de 720 indice 1 )

Raspuns: notificarea nu reglementeaza ceva... si da, o puteti folosi.
Ce anume e neclar?

:offtopic: Nu redactati mesaje consecutive, ele vor fi sterse. Multumesc.
doamna avocat eu m-am referit ce act juridic reglementeaza notificarea nu daca ea reglementeaza ceva
si daca daca o pot folosi inaintea proceduri din 720 indice 1 ?dar ce rost are daca tot e nula numai asa de dragul de a folosi-o ???
În cazul unei Notificări privind respectarea anumitor clauze contractuale o poate face și un avocat sau numai un executor judecătoresc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare rau platnici DESTINY DESTINY Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa, cum se procedeaza in cazul in care firme cu care colaborez, au devenit rau platnice. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Conciliere obligatorie? pop sorin pop sorin Buna, Vreau sa intentez o actiune impotriva unei persoane avand ca scop anularea unui antecontract in baza careia eu am platit o suma de bani iar ... (vezi toată discuția)
Notificare - somatie Tino_Mentor Tino_Mentor Va rog sa ma ajutati/consiliati in urmatoarea problema. Se pare ca mi se va intenta un proces cu o presupusa datorie pe care as avea-o catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)