Extras din OUG 28/1999, legat de utilizarea casei de marcat.
Art 1Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este parerea dvs privind obligativitatea utilizarii casei de marcat. Agentul economic X daca livreaza bunuri si/sau presteaza servicii catre o persoana juridica are obligatia sa emita bon fiscal?
Multumesc frumos
parerea mea , referitor la emiterea bonului fiscal catre o persoana juridica si anume : emiterea bonului fiscal presupune nemijlocit incasarea sumei inscrise in acel bon , insotita sau nu de factura , dupa caz .
daca se presteaza un serviciu catre o persoana juridica ,consider ca se poate face numai factura , plata facandu-se numerar (caz in care se taie chitanta) sau prin banca cu op , la un anumit termen stipulat pe factura .
personal , am contracte incheiate cu clienti pers juridice,. carora le prestez servicii in decursul unei luni , la sfarsitul lunii facturez(cu borderou atasat) iar plata este uneori numerar , alteori cu op . prestarea de care vorbesc este spalatorie auto . ce ar insemna ca pentru fiecare masina spalata din firma clientului si de cateva ori pe luna sa emit bon fiscal si sa tai factura, iar la client atatea deconturi si justificari avansuri pentru soferi . si poate sa nu aiba numerar in casierie la data respectiva , asa cu un op s-a rezolvat mult mai simplu .
cum sa emit bon fiscal daca nu incasez acei bani ? logic,nu ?
sau sa zic , ar fi o posibilitate , daca incasez numerar contravaloarea facturii sa emit bon fiscal pentru numarul total de spalari efectuate ,al caror pret difera de la turisme la camioane , utilaje , etc, un numar imposibil de prestari care sa se poata efectua intr-o singura zi . ilogic #-o